Bekendmaking vaststellen Bestemmingsplan Partiële herziening bestemmingsplan kernen (locatie dorpshuizen Piershil en Goudswaard) en hogere grenswaarde

Logo Korendijk

Burgemeester en wethouders van Korendijk maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 13 maart 2018 het bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Kernen’ ten behoeve van de herontwikkeling van de locatie dorpshuizen Piershil en Goudswaard gewijzigd heeft vastgesteld. De wijziging betreft onderdelen in de toelichting van het bestemmingsplan en het toevoegen van een artikel in de regels in verband met het toekennen van hogere grenswaarde geluid.

Het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om op de huidige locaties van de dorpshuizen in Piershil (Koningin Julianastraat 29) en Goudswaard (Van Gaesbeekstraat 2-6) woningen te realiseren. Het bestemmingsplan maakt op de locatie Piershil de bouw van 8 rijwoningen voor starters mogelijk en op de locatie Goudswaard 6 rijwoningen voor starters en 2 twee-onder-een-kapwoningen.

Hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Uit onderzoek is gebleken dat als gevolg van het verkeer op de Molendijk en de Van Gaesbeekstraat de geluidbelasting op de gevels van de geplande woningen aan de Molendijk en de Van Gaesbeekstraat niet geheel voldoet aan de voorkeursgrenswaarde van de Wet geluidhinder. Omdat ook is gebleken dat geluidsreducerende maatregelen niet mogelijk en/of doelmatig zijn, heeft het college voor de overschrijdingen hogere grenswaarden verleend.

Inzien

Het besluit hogere grenswaarde en daarbij behorende stukken en bestemmingsplan ‘Partiële herziening bestemmingsplan Kernen’ als vervat in GML-bestand NL.IMRO.0588.BPGWNDPGZBA13hp417-VG01, bestaande uit een toelichting met daarbij behorende stukken, regels en een verbeelding (plankaart) liggen gedurende de periode van 24 maart tot en met 4 mei 2018 gedurende openingstijden ter inzage in het gemeentehuis. Het bestemmingsplan is tevens digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarde zijn ook te in te zien via onze website www.korendijk.nl.

Instellen van beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging bestaat de mogelijkheid beroep tegen de vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit hogere waarde in te stellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019 EA Den Haag. Deze mogelijkheid staat uitsluitend open voor belanghebbenden die:

  • 1.

    Tijdig tegen het ontwerp-bestemmingsplan hun zienswijze naar voren hebben gebracht bij de raad;

  • 2.

    diegenen die tijdig hun zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden bij het college naar voren hebben gebracht;

  • 3.

    Geen zienswijze naar voren hebben gebracht, maar wel beroep wensen in te stellen. Zij dienen, om ontvankelijk te worden verklaard in het beroep, aan te tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig hun zienswijze naar voren te brengen;

  • 4.

    Bedenkingen hebben tegen de wijzigingen welke bij vaststelling ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht. 

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de voornoemde afdeling.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is aangevraagd bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Piershil, 23 maart 2018

 

Naar boven