Kennisgeving Ontwerp-inpassingsplan Tuinbouw Bommelerwaard, herziening H.C. de Jonghweg 23, Rossum en Ontwerpbesluit Hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Logo Gelderland

Gedeputeerde Staten van Gelderland maken bekend dat met ingang van 22 maart tot en met 2 mei 2018 het “ontwerp-inpassingsplan Tuinbouw Bommelerwaard, herziening H.C. de Jonghweg 23, Rossum” met bijbehorende stukken ter inzage ligt. De omgevingsdienst Regio Nijmegen (ODRN) maakt bekend dat gedurende deze periode ook het ontwerpbesluit Hogere grenswaarde Wet geluidhinder ter inzage ligt. Eenieder kan binnen deze periode een zienswijze indienen. Voor een zienswijze tegen het ontwerp-inpassingsplan dient u zich te richten tot Gedeputeerde Staten van Gelderland. Indien u (ook) een zienswijze wilt indienen tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder, dient u deze te sturen aan de ODRN. Hieronder staat per besluit beschreven hoe u dat kunt doen.

 

Planomschrijving inpassingsplan

Het plan voorziet in de mogelijkheid tot bouw van een nieuwe (burger)woning met een maximale inhoud van 750m3. Deze woning wordt gesitueerd tussen de bestaande woningen H.C. de Jonghweg 23 en 25. Binnen het plangebied Tuinbouw Bommelerwaard is reeds circa 16.500 m² glasopstallen gesloopt. Deze sloop was een voorwaarde om voor de bouw van de nieuwe woning in aanmerking te kunnen komen.

 

Beschrijving geluidsituatie

De woning is gesitueerd binnen de geluidzone van de H.C. de Jonghweg en uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de maximaal toegestane geluidnorm wordt overschreden. De overschrijding is nog wel binnen de wettelijke norm waarbij via een besluit Hogere grenswaarde Wet geluidhinder ontheffing verleend kan worden.

 

Procedure Inpassingsplan

Waar kunt u het ontwerp inpassingsplan inzien?

  • Digitaal op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl, onder het nummer: NL.IMRO.9925.IPBommHCdJongh23Ro-ONT1;

  • Bij de provincie Gelderland, Markt 11, te Arnhem, op werkdagen van 8.30 uur tot 16.30 uur;

  • Bij de gemeente Maasdriel (balie gemeentekantoor), Kerkstraat 45 te Kerkdriel;

  • Digitaal op www.gelderland.nl/inpassingsplannen en www.maasdriel.nl.

 

Hoe kunt u uw zienswijze kenbaar maken?

Tijdens de terinzagelegging, van 22 maart tot en met 2 mei 2018, heeft u de mogelijkheid uw zienswijzen in te dienen op het ontwerp inpassingsplan. U kunt uw zienswijze indienen op de volgende wijzen:

  • Per post: Gedeputeerde Staten van Gelderland, t.a.v. Programmabureau, dhr. R. Duzijn, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem, onder vermelding van zaaknummer 2018-003664.

  • Per e-mail: post@gelderland.nl, onder vermelding van zaaknummer 2018-003664.

  • Eventueel kunt u uw zienswijze mondeling indienen. Neem voor het maken van een afspraak, contact op met mevr. W. van Tilburg, bereikbaar onder nummer 06 8112 66 55.

 

Procedure ontwerpbesluit Hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Waar kunt u het ontwerpbesluit inzien?

Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 22 maart 2018 tot en met 2 mei 2018 ter inzage bij:

  • De gemeente Maasdriel tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Voor inzage buiten de openingstijden kunt u een afspraak maken via nummer 14 0418.

  • De provincie Gelderland; om het besluit bij de provincie Gelderland in te zien kunt u een afspraak maken met de Omgevingsdienst Regio Nijmegen via het e-mailadres wabo@odrn.nl of u kunt bellen: (024) 751 77 00.

 

Hoe kunt u uw zienswijze kenbaar maken?

Tijdens de periode van terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk zienswijzen inbrengen. Zij moeten worden gericht aan de Omgevingsdienst Regio Nijmegen, Postbus 1603, 6501 BP Nijmegen, onder vermelding van het zaaknummer W.Z18.100509.04. Dit kan ook digitaal via het e-mailadres wabo@odrn.nl.

 

Vervolg van het proces

Na de termijn voor het indienen van zienswijzen zullen Provinciale Staten zich buigen over de ingekomen zienswijzen en een besluit nemen over de vaststelling van het inpassingsplan. Indieners van zienswijzen zullen hierover geïnformeerd worden. Voorts zal hiervan ook publicatie plaatsvinden op de gebruikelijke wijze.

De ODRN zal de ingekomen zienswijzen tegen het ontwerpbesluit Hogere grenswaarde Wet geluidhinder betrekken bij het definitieve besluit en de indieners daarover informeren.

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven