Vaststelling bestemmingsplan 3e periodieke herziening Druten

Logo Druten

Bestemmingsplan ‘3e periodieke herziening Druten’

Burgemeester en wethouders van Druten maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 1 maart 2018 het bestemmingsplan ‘3e periodieke herziening Druten’ gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Het plangebied van dit bestemmingsplan betreft het gehele grondgebied van de gemeente Druten met uitzondering van de Afferdense en Deestse Waarden en de bedrijventerreinen Westerhout, Excluton en Van Heemstraweg-Zuid en de woonwijk Druten-West.In het bestemmingsplan wordt het al vastgestelde cultuurhistorisch beleid nu ook voor het buitengebied planologisch verankerd, worden enkele ambtshalve wijzigingen doorgevoerd, waaronder het aanpassen van de spuitzone in Deest-Zuid en worden enkele nieuwe ontwikkelingen mogelijk gemaakt.

 

Deze nieuwe ontwikkelingen zijn een nieuwe woning aan de Meerstraat te Puiflijk, een nieuwe woning aan de Schriksestraat te Afferden, een nieuwe woning aan de De Ruijterstraat te Druten en het gewijzigd uitvoeren van de bouw van 2 woningen aan de Waalbandijk 222 te Druten.

 

Voor de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan wordt verwezen naar het vaststellingsbesluit, inclusief de bijlagen die onderdeel uitmaken van dit besluit en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan. Een overzicht van de wijzigingen is opgenomen in de zienswijzennota. De zienswijzennota is opgenomen als bijlage 4 bij de toelichting van het bestemmingsplan.

 

Ter inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf 22 maart 2018 gedurende zes weken ter inzage in de gemeentewinkel, Heuvel 1 te Druten. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur; op maandag is het gemeentehuis tevens geopend van 16.00 tot 19.00 uur. Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de daarbij behorende stukken worden tevens langs elektronische weg beschikbaar gesteld op de website van de gemeente en op de landelijke website (www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0225.BPperiodiekstgbg03-1803).

De bronbestanden zijn beschikbaar op www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/druten/ro-online/2008/NL.IM-RO.0225.BPperiodiekstgbg03-1803. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0225.BPperiodiekstgbg03-1803.

 

Beroep en voorlopige voorziening

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, kunnen tijdens bovengenoemde termijn van zes weken beroep instellen tegen beide besluiten bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep staat ook open voor belanghebbenden tegen de wijzigingen die bij vaststelling door de gemeenteraad in het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

 

Tevens kan gedurende de beroepstermijn -naast een beroepschrift- een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van genoemde afdeling. Zonder dit verzoek treedt het bestemmingsplan in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

 

Druten, 21 maart 2018

Burgemeester en wethouders voornoemd,

de secretaris, de burgemeester,

Mr.drs. A.J.E.M. Buise-Jansen drs. L.J.E.M. van Riswijk

Naar boven