Vaststelling bestemmingsplan Parapluplan terrassen

Logo Epe

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 8 maart 2018 het bestemmingsplan Parapluplan terrassen heeft vastgesteld.

Het betreft een aanpassing van de bestemmingsplannen Centrum Epe, Marktwand en Centrum Vaassen. Het bestemmingsplan Parapluplan terrassen bevat de juridisch-planologische regeling

om bij de bestemmingen Verkeer en Verkeer-Verblijfsgebied een medegebruik van gronden voor terrassen en gevelzitplaatsen mogelijk te maken. Terrassen zijn gerelateerd aan horecabestemmingen en gevelzitplaatsen aan de bestemmingen Gemengd en Detailhandel.

Ter inzage

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, vervolgens kunt u het bestemmingsplan oproepen op het scherm, bijvoorbeeld door het adres in te typen of in te zoomen op de kaart. U kunt ook de plan-ID ingeven: NL.IMRO.0232.ALG002terrassen-VBP1 of deze link gebruiken:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0232.ALG002terrassen-VBP1

De bronbestanden zijn beschikbaar op:

http://epe.gemeentedocumenten.nl/NL.IMRO.0232.ALG002terrassen-VBP1

Het raadsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en overige stukken liggen met ingang van

22 maart 2018 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op werkdagen van 8.00 tot 12.00 uur (op woensdag van 8.00 tot 17.00 uur, na 17.00 uur op afspraak) bij de Publiekswinkel in het gemeentehuis te Epe. Het besluit en het plan zijn ook in te zien via de gemeentelijke website www.epe.nl, onder Bekendmakingen – Planologie, bouwen en wonen.

Reageren?

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

 

  • 1.

    Een belanghebbende die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • 2.

    Een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn of haar zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

 

Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor de behandeling van een beroep zijn griffierechten verschuldigd.

 

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Als binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Epe, 21 maart 2018

Naar boven