Verkeersbesluit Fietspad Krachtighuizerweg omzetten van verplicht naar onverplicht, Putten

Logo Putten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Putten zijn op grond van artikel 18 lid 1 sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT

Tijdens een wijkbijeenkomst in Krachtighuizen hebben bewoners aangegeven dat het fietspad, welke slingerend door het bos langs de Krachtighuizerweg loopt, erg donker is. Ondanks het gegeven dat het een verplicht fietspad is, is het fietspad niet verlicht. De Krachtighuizerweg is ook niet verlicht, maar fietsers kiezen er toch voor, als het donker is, om over de Krachtighuizerweg te fietsen. Dit is vanwege de (sociale)veiligheid: de fietser wordt wel gezien op de weg en niet gezien in het bos.

VERKEERSBORDEN EN -TEKENS

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994) moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

In artikel 12 van het BABW is limitatief opgenomen voor welke verkeerstekens een verkeersbesluit vereist is. In Bijlage 1 van het Reglement en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990) staan de verkeersborden genoemd. In dit besluit gaat het om de volgende borden:

- G11, verplicht fietspad

- G13, onverplicht fietspad

Daar alle hiervoor getoonde verkeersborden en verkeerstekens worden genoemd in artikel 12 BABW, is hiervoor een verkeersbesluit vereist.

MOTIVERING VAN HET BESLUIT

Vanwege het feit dat het verplichte fietspad langs de Krachtighuizerweg niet is verlicht en door het bos loopt, is het gewenst om het verplichte fietspad om te zetten naar onverplicht fietspad. Daardoor wordt het voor de fietser mogelijk om over de Krachtighuizerweg te fietsen.

Conform artikel 24 BABW heeft er overleg plaats gevonden met de gemandateerde verkeers-adviseur van de Nationale Politie, in de Eenheid Oost-Nederland, district Noord en Oost Gelderland. Deze heeft een positief advies afgegeven.

BESLUIT

Op grond van voorgaande overwegingen besluiten wij om de volgende verkeerssituaties aan te passen en daarbij conform aan bijgevoegde tekeningen de verkeersborden, markeringen en verkeerstekens als hiervoor genoemd te (ver)plaatsen, aanbrengen en verwijderen:

- de borden G11 te verwijderen en de borden G13 te plaatsen en hiermee het fietspad om te zetten naar onverplicht fietspad

 

Tegen deze beslissing kunnen belanghebbenden binnen zes weken na datum van verzending van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders

Voorts kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed dat vereist. Het vragen van een voorlopige voorziening is mogelijk indien binnen de genoemde termijn ook een bezwaarschrift wordt ingediend.

 

Datum: 13 maart 2018

 

burgemeester en wethouders van Putten,

 

mr. F.E. Contant,

secretaris

H. A. Lambooij,

burgemeester

Naar boven