Vaststelling ‘Kernrandzonevisie Oud Eemnesserweg’ Eemnes

Logo Eemnes

Burgemeester en wethouders van de gemeente Eemnes maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 19 februari 2018 de ‘Kernrandzonevisie Oud Eemnesserweg’ heeft vastgesteld.

Inhoud

Tussen Baarn en Hilversum ligt een gebied dat een landschappelijke overgang vormt van de bossen van de Utrechtse Heuvelrug en het Gooi naar het open polderlandschap van de Eemvallei. Het noordelijke deel van dit gebied ligt in de gemeente Eemnes, het zuidelijke deel in de gemeente Baarn. Dit gebied wordt omkaderd door de autosnelwegen A1 en A27. Deze kernrandzone vormt de overgang van stedelijk naar landelijk gebied en kan daarmee gezien worden als de ‘voortuin’ van Eemnes.

De visie Oud Eemnesserweg vormt samen met de visie voor het aangrenzende gebied Drakenburgergracht in Baarn een grensoverschrijdende totaalvisie voor de kernrandzone.

De ‘Kernrandzonevisie Oud Eemnesserweg’ beschrijft de ruimtelijke kaders voor gemeentelijke ontwikkelingen in dat gebied. Het is bedoeld om zo de kwaliteiten van het gebied te beschermen en te verbeteren. Ook is de visie erop gericht bestaande kwaliteiten te handhaven en te versterken. En om nieuwe initiatieven beter in samenhang te kunnen beoordelen. De visie geldt voor de periode 2018-2023.

Inwerkingtreding

De kernrandzonevisie treedt de dag na de bekendmaking op www.overheid.nl in werking en tegen de vaststelling van de ‘visie’ staat geen mogelijkheid van bezwaar of beroep open.

Als u over de visie meer wil weten, kunt u deze vanaf 15 maart 2018 in het kantoor van de BEL Combinatie aan de Zuidersingel 5 in Eemnes inzien. U kunt hier op afspraak terecht (tel. 14035). Verder is de visie via de website (www.eemnes.nl) van de gemeente Eemnes te raadplegen. Zie https://www.eemnes.nl/inwoners/Bouwen/Ruimtelijke_plannen/Kernrandzonevisie_Oud_Eemnesserweg.

Eemnes, 13 maart 2018

 

Naar boven