Ontwerpbestemmingsplan Westwijk, Vlaardingen

Logo Vlaardingen

Ontwerpbestemmingsplan Westwijk

 

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen maken ingevolge het bepaalde in art. 3.8 juncto 3.30 t/m 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

 

Op 6 maart 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met het ontwerp bestemmingsplan Westwijk en deze vrijgegeven voor de tervisielegging.

 

Het plangebied is gelegen in het westen van Vlaardingen en omvat de hele Westwijk minus twee gebiedjes: de locatie van de 2e fase Samuel Esmeijerstraat en de deellocatie van het Centrumplan Westwijk voor de sporthal en bovenwoningen. Ook een strook ten westen van de Marathonweg behoort niet tot het plangebied.

 

De voornaamste doelstelling van het nieuwe bestemmingsplan is het verkrijgen van een actueel

planologisch-juridisch kader. De veranderingen ten opzichte van het geldende bestemmingsplan zijn op hoofdlijnen aangegeven in paragraaf 1.6 van de toelichting bij het ontwerpbestemmingsplan.

 

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van dinsdag 13 maart 2018, gedurende een termijn van 6 weken ter inzage op de volgende locaties:

 

  • a.

    bij het Stadskantoor aan Westnieuwland 6, maandag t/m vrijdag tijdens openingsuren van 8.00 – 17.00 uur;

  • b.

    Het digitale ontwerpbestemmingsplan is raadpleegbaar en beschikbaar gesteld op www.ruimtelijkeplannen.nl. De planidentificatie is NL.IMRO.0622.0253bpWest2014-0020.

 

Er zal nog een informatiebijeenkomst worden georganiseerd

 

Zienswijze

 

Gedurende de termijn van terinzagelegging (zijnde dus van dinsdag 13 maart 2018 t/m maandag 23 april 2018) kan eenieder, bij voorkeur schriftelijk maar desgewenst ook mondeling, zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan.

 

Schriftelijke zienswijzen dienen te zijn gericht aan de gemeenteraad, ter attentie van het hoofd afdeling Stedelijke Ontwikkeling, Postbus 1002 – 3130 EB Vlaardingen. Mondelinge zienswijzen kunnen worden ingebracht bij de sectie Ruimte, wonen en milieu van voornoemde afdeling, na telefonische afspraak via het secretariaat (tel. 010-248 4700).

  

Vlaardingen, 6 maart 2018

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen.

Naar boven