Ontwerpwijzigingsplan "Leuthsestraat 17, Persingen"

Logo Berg en Dal

Burgemeester en wethouders van Berg en Dal maken bekend dat het ontwerpwijzigingsplan gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt.

Het plan

Het ontwerpwijzigingsplan heeft betrekking op de locatie Leuthsestraat 17 in Persingen. Het plan omvat het planologisch-juridisch kader om de bestaande agrarische bedrijfswoning aan de Leuthsestraat 17 om te zetten naar een gebruik als plattelandswoning. Deze bedrijfswoning is niet meer noodzakelijk voor het oorspronkelijke agrarische bedrijf aan de Leuthsestraat 23 en maakt inmiddels al geen onderdeel meer uit van dit agrarisch bedrijf. Door middel van de bestemmingswijziging naar plattelandswoning kan de agrarische bedrijfswoning vervolgens gebruikt worden voor burgerbewoning door derden. De wijziging naar een plattelandswoning belemmert geen andere activiteiten in de omgeving, waaronder die van de omliggende agrarische bedrijven.

Met het wijzigingsplan wordt toepassing gegeven aan de wijzigingsbevoegdheid uit artikel 4.7.4 van de regels van het bestemmingsplan "Buitengebied 2013". Het plan wijzigt niet de bestemming "Agrarisch met waarden – Landschap 2" van deze locatie maar alléén het gebruik van de bestaande agrarische bedrijfswoning als plattelandswoning. Voor de bouwmogelijkheden is aangesloten bij de bouwregels die het bestemmingsplan "Buitengebied 2013" hiervoor biedt. Als aanvulling op deze bouwregels worden twee voorwaardelijke verplichtingen opgenomen. Namelijk dat ingeval van nieuwbouw van de plattelandswoning binnen het bouwvlak op een hiervoor aangeduide plek, de bestaande woning met bedrijfsgebouwen op deze locatie eerst gesloopt moet worden. Ook is een verplichting opgenomen om het perceel landschappelijk in te passen.

Inzage

Het ontwerpwijzigingsplan "Leuthsestraat 17, Persingen" ligt overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.9a Wet ruimtelijke ordening met ingang van 9 maart 2018 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage. Het plan is digitaal beschikbaar en raadpleegbaar op:

- http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0241.WPCranenburgse63-ONW1www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.1945.WpLeuthsestraat17-ONW1

- http://ruimtelijkeplannen.bergendal.nl

Daarnaast is het ontwerpwijzigingsplan op afspraak in te zien in het gemeentehuis, Dorpsplein 1 te Groesbeek. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 9.00u tot 17.00u en op maandagavond van 17.00u tot 19.00u. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de heer G. Klaassen, telefoonnummer 0614 62 48 99.

Zienswijzen

Een ieder kan binnen de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk of mondeling een gemotiveerde zienswijze op bovengenoemd(e) ruimtelijk(e) plan(nen) kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Berg en Dal, Postbus 20, 6560 AA Groesbeek. Het is niet mogelijk via internet/e-mail een zienswijze in te dienen. Voor meer informatie of het mondeling indienen van een zienswijze kunt u contact opnemen met cluster Ruimte, telefoonnummer 14 024.

 

Groesbeek, 8 maart 2018

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berg en Dal,

Namens deze:

Mw. W. Bodewes, Manager afdeling Beleid

Naar boven