Vastgesteld bestemmingsplan 'Partiële herziening BP Kernen 2010 – Kinderspeelboerderij Hekerbeekweg 84

Logo Valkenburg aan de Geul

Burgemeester en wethouders van Valkenburg aan de Geul maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 19 februari 2018 het

bestemmingsplan 'Partiële herziening BP Kernen 2010 – Kinderspeelboerderij Hekerbeekweg 84 gewijzigd heeft vastgesteld.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de locatie Hekerbeekweg 84 te Valkenburg en behelst het mogelijk maken van verbreding van de bedrijfsactiviteiten in de vorm van het realiseren van een kinderspeelboerderij met ondersteunende daghoreca bij het (kleinschalige) agrarische bedrijf.

Wijzigingen

De raad heeft het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld naar aanleiding van de ‘Notitie ambtshalve wijzigingen ‘Partiële herziening BP Kernen 2010 –Kinderspeelboerderij Hekerbeekweg 84’. Deze ambtshalve wijziging had tot doel het bestemmingsplan duidelijker leesbaar te maken en legt een beperking op van de bouwmogelijkheden voor bouwwerken geen gebouwen zijnde (speeltoestellen).

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt, met de daarbij behorende stukken vanaf 15 maart tot en met 25 april 2018 ter inzage in het gemeentehuis van Valkenburg aan de Geul. Het vastgestelde bestemmingsplan is op de volgende wijze raadpleegbaar:

  • 1.

    via de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0994.2017BP001-VA01 en via de gemeentelijke website

  • 2.

    inzage via het Klantencontactcentrum (KCC) van het gemeentehuis (de papieren versie), bereikbaar via tel. 14043;

Bij verschillen tussen de digitale en de papieren (analoge) versie van het bestemmingsplan is de digitale versie van het plan doorslaggevend.

 

De bronbestanden van het vastgestelde bestemmingsplan zijn beschikbaar op het webadres:

http://ro.valkenburg.nl/plans_prod/NL.IMRO.0994.2017BP001-/NL.IMRO.0994.2017BP001-VA01/

 

Beroep

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • 1.

    een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • 2.

    een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • 3.

    eenieder tegen de wijzigingen, die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht, ten opzichte van het ontwerp.

 

Een besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Indien onverwijlde spoed gelet op de betrokken belangen dit vergt, kan de belanghebbende die beroep heeft ingesteld, bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Indien een dergelijk verzoek wordt ingediend binnen de beroepstermijn van zes weken, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist. Het verzoek om een voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Vul hier de tekst in]

Naar boven