Nota bodembeheer zuidelijk plandeel Tichellande met bijbehorende bodemkwaliteitskaart vastgesteld

Logo Druten

Burgemeester en wethouders van Druten maken bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 20 december 2017 de Nota bodembeheer zuidelijk plandeel Tichellande, met de bijbehorende bodemkwaliteitskaart, heeft vastgesteld. De vaststelling van deze nota is gebaseerd op artikel 44, lid 1 van het Besluit bodemkwaliteit.

 

Medio 2018 wordt gestart met het bouwrijp maken van het zuidelijke deel van de nieuwbouwwijk Tichellande. Dit plandeel ligt tussen de tichelgaten en de Van Heemstraweg.

In een deel van dit gebied stond vroeger een boomgaard. Hierin werd het bestrijdingsmiddel DDT toegepast. Als gevolg hiervan is de bodem ter plaatse van deze voormalige boomgaard licht verontreinigd met DDD, DDE en DDT (DDD en DDE zijn afbraakproducten van DDT).

Om grondverzet binnen het plangebied mogelijk te maken en om tijdens het grondverzet de verschillende bodemlagen niet gescheiden te hoeven ontgraven, heeft de gemeenteraad lokale maximale waarden vastgesteld voor de stoffen DDD, DDE, DDT, Drins en Overige stoffen. Deze waarden zijn vastgelegd in de Nota bodembeheer zuidelijk plandeel Tichellande, waar ook een bodemkwaliteitskaart bij hoort.

 

Ter inzage

De vastgestelde Nota bodembeheer zuidelijk plandeel Tichellande, met de bijbehorende bodemkwaliteitskaart, ligt vanaf 11 januari 2018 gedurende zes weken ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis, Heuvel 1 in Druten. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur; op maandag is het gemeentehuis tevens geopend van 16.00 tot 19.00 uur. Genoemde stukken worden ook digitaal beschikbaar gesteld via de website van de gemeente (www.druten.nl).

 

Beroep en voorlopige voorziening

Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht tegen het ontwerpbesluit kunnen tijdens bovengenoemde termijn van zes weken beroep instellen tegen de vastgestelde Nota bodembeheer zuidelijk plandeel Tichellande bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

 

Tevens kan tijdens de beroepstermijn -naast een beroepschrift- een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van genoemde afdeling. Zonder dit verzoek treedt de Nota bodembeheer zuidelijk plandeel Tichellande in werking daags na afloop van de beroepstermijn.

Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt deze nota niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

 

 

Druten, 10 januari 2018

Burgemeester en wethouders van Druten,

de secretaris, de burgemeester,

mr. drs. A.J.E.M. Buise-Jansen drs. L.J.E.M. van Riswijk

Naar boven