Kennisgeving ter inzage legging ontwerp bestemmingsplan ‘Stationseiland 1e herziening’, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij bij besluit van 6 maart 2018 het ontwerp bestemmingsplan ‘Stationseiland 1e herziening’ hebben vrijgegeven voor terinzagelegging.

 

Ontwerp bestemmingsplan

Het voorliggende ontwerpbestemmingsplan voorziet in de realisering van een ondergrondse fietsenstalling met een capaciteit van ten minste 4.000 plaatsen gelegen aan de IJzijde van Amsterdam Centraal Station (noordzijde De Ruijterkade) met een daarboven gelegen verblijfsgebied, alsmede in een aanvaarbescherming. Het plan maakt onderdeel uit van het Project Waterfront dat diverse ontwikkelingen omvat aan de IJzijde van het Stationseiland.

 

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan  ligt, met de daarbij behorende stukken, met ingang vanaf 14 maart 2018 gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij:

 

  • -

    Het Stadsloket Centrum, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-centrum.

 

Het ontwerp bestemmingsplan ‘Stationseiland 1e herziening’, met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer NL.IMRO.0363.A1601BPGST-OW01. Voor de exacte inhoud van de stukken verwijzen wij u naar de locaties waar u de stukken kunt inzien.

 

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een belanghebbende zijn zienswijze over het ontwerpwijzigingsplan naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gestuurd naar: Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam, t.a.v. team IJ, dhr. W. de Jongh. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kan contact worden opgenomen met Ruimte en Duurzaamheid, team IJ, dhr. W. de Jongh, telefoonnummer 14 020 en emailadres wil.dejongh@amsterdam.nl.

 

Amsterdam, 13 maart 2018

 

burgemeester en wethouders,

 

A.H.P. van Gils

secretaris

 

J.J. van Aartsen

waarnemend burgemeester

Naar boven