Vastgesteld bestemmingsplan ‘Hoofddorp Oude Raadhuis’(artikel 3.8 lid 3 Wet ruimtelijke ordening)

Logo Haarlemmermeer

Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 25 januari 2018, nummer 2017.0069044, het bestemmingsplan  ‘Hoofddorp Oude Raadhuis’ met de planidentificatie NL.IMRO.0394.BPGhfdouderaadhuis-C001 heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan door in de regels van de bestemming ‘Gemengd’, in artikel 3 lid 4.2 sub a-2, de zinsnede “vrijdag en zaterdag tussen 11:00 en 24:00 uur.” te wijzigen in: “vrijdag en zaterdag tussen 11:00 en 23:00 uur.”.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen ingediend.

Het plan

Het plan heeft betrekking op het Oude Raadhuis, Hoofdweg 675, 2131 BC te Hoofddorp. Het doel van het bestemmingsplan is om de bestemming van het perceel te verruimen. Aan de culturele en maatschappelijke functies die ter plaatse al zijn toegestaan, wordt de mogelijkheid toegevoegd om hier een kantoor of dienstverlening of zelfstandige horeca op de begane grond te vestigen.

Postcode 2131 BC

Inzien 

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het bestemmingsplan (verbeelding, regels, toelichting) kunt u raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente: www.haarlemmermeer.nl/ro

Voorts liggen deze stukken ter inzage in het raadhuis in Hoofddorp. Op afspraak zijn deze stukken dagelijks in te zien van 9-13 uur. Een afspraak maakt u via 0900-1852.

De terinzageligging begint op 9 maart 2018 en duurt zes weken.

Beroep

Binnen de zes weken waarin de stukken ter visie liggen kunnen de volgende belanghebbenden

beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

a. belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad;

b. belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen;

c. belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van

State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de genoemde inzagetermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Indien het verzoek om voorlopige voorziening tijdens de beroepstermijn is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Voor het in behandeling nemen van het verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Naar boven