Vaststelling bestemmingsplan 'Marum Buitendorpen', Marum]

Logo Marum

Burgemeester en wethouders van Marum maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 21 februari 2018 het ontwerpbestemmingsplan 'Marum Buitendorpen' ongewijzigd heeft vastgesteld (plancode NL.IMRO.0025.BPBD17BEHE1-VA01).

Plan

In de buitendorpen De Wilp, Noordwijk, Boerakker, Nuis, Niebert en Jonkersvaart zijn het merendeel van de huidige bestemmingsplannen verouderd en voldoen niet meer aan de huidige eisen die aan een bestemmingsplan worden gesteld. Daarom moeten deze worden geactualiseerd. Door samenvoeging van diverse bestemmingsplannen wordt er voor de buitendorpen een eenduidige systematiek vastgelegd.

Het bestemmingsplan ‘Marum Buitendorpen’ is voor het grootse deel van het gebied consoliderend. Dit betekent dat de bestaande situatie leidend is bij het bepalen van de bestemming. Ook is in dit plan rekening gehouden met de nog bestaande afspraken aangaande nieuwbouw. Daarnaast heeft een actualisatie van het juridisch-planologisch kader plaatsgevonden.

Plangebied

Het plangebied wordt in hoofdzaak bepaald door de bestaande dorpskernen waarbij de buitenbegrenzing afgestemd wordt op het bestemmingsplan Buitengebied Marum.

Inzage en raadplegen

Het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van vrijdag 9 maart 2018 tot en met donderdag 19 april 2018 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis te Marum (bezoekadres: Molenstraat 45) tijdens kantooruren van maandag tot en met vrijdag van 09.00 – 12.00 uur en op woensdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur (kamer 9). Het bestemmingsplan is voorts in digitale vorm te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website www.marum.nl/bpva.

Instellen beroep

Belanghebbenden die kunnen aantonen dat ze redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze tegen het ontwerp in te dienen kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het vaststellingbesluit treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het besluit niet. Hiertoe dient naast beroep tevens een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening te worden gedaan bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven