Coördinatiebesluit en voorbereidingsbesluit t.b.v. Feyenoord City Rotterdam

Logo Rotterdam

Intrekking Structuurvisie Stadionpark 2009 en vaststelling Gebiedsvisie Stadionpark 2017

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat de gemeenteraad op 1 februari 2018 heeft besloten om de coördinatieregeling toe te passen en een voorbereidingsbesluit te nemen ten behoeve van het project Feyenoord City. Verder heeft de gemeenteraad de op 11 februari 2010 vastgestelde Structuurvisie Stadionpark ingetrokken en de geactualiseerde Gebiedsvisie Stadionpark vastgesteld.

Aanleiding

De komende jaren vindt de ontwikkeling van Feyenoord City plaats. Hierbij wordt onder meer een nieuw stadion aan de Nieuwe Maas ontwikkeld en de monumentale Kuip herontwikkeld.

De gemeentelijke coördinatieregeling maakt het mogelijk om gecoördineerd over het toekomstige bestemmingsplan en diverse (omgevings) vergunningaanvragen te besluiten. Dit betekent dat de publicatie en terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpbesluiten van vergunningaanvragen gelijktijdig zal plaatsvinden, waarna zienswijzen kunnen worden ingediend. Tegen de besluiten kan in één keer beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld. De coördinatieregeling heeft dus tot gevolg dat er slechts één gecombineerde procedure doorlopen hoeft te worden in plaats van verschillende afzonderlijke procedures.

Het voorbereidingsbesluit is gericht op het tegengaan van ongewenste ontwikkelingen in het bestemmingsplangebied.

Het coördinatiebesluit en het voorbereidingsbesluit ligt (met bijbehorende kaart) met ingang van vrijdag 2 maart 2018 tot en met donderdag 12 april 2018 gedurende 6 weken op werkdagen ter inzage bij de informatiebalie van het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1, 3011 DL Rotterdam. De besluiten kunt u hier na het maken van een afspraak (010-2672514) inzien. De vastgestelde Gebiedsvisie Stadionpark kunt u hier ook inzien.

Het voorbereidingsbesluit en het coördinatiebesluit (met bijbehorende kaart) zijn tevens beschikbaar via de landelijke website www.overheid.nl. De stukken kunnen geraadpleegd worden door bij “Berichten over uw buurt” te zoeken op het adres: Van Zandvlietplein 1, 3077 AA Rotterdam. Het voorbereidingsbesluit (NL.IMRO.0599.VB3090 FeyenCity-on01) is tevens te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Tegen het raadsbesluit tot het van toepassing verklaren van de coördinatieregeling en het voorbereidingsbesluit kan geen bezwaar of beroep worden ingediend. Ook kan geen bezwaar of beroep worden ingediend tegen de intrekking van de Structuurvisie Stadionpark en het vaststellen van de gebiedsvisie Stadionpark.

Informatie over het project Feyenoord City kunt u krijgen via de website www.feyenoord-city.nl. Ook op deze website kunt u de besluiten en de vastgestelde Gebiedsvisie Stadionpark raadplegen.

Rotterdam, 28 februari 2018

Burgemeester en wethouders voornoemd,

Namens dezen,

C.H. Jäger

Algemeen directeur Cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven