Artikel 3.8 Wro: Vaststelling bestemmingsplan “Centrum - Zandvoort”

Logo Zandvoort

Burgemeester en wethouders van Zandvoort maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 23 januari 2018 het bestemmingsplan “Centrum - Zandvoort” (gewijzigd) heeft vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied wordt begrensd door de Thorbeckestraat/Burgemeester Engelbertsstraat aan de westzijde, de Zeestraat/Kostverlorenstraat aan de noordzijde, de Koninginneweg/Grote Krocht aan de oostzijde en de Hogeweg aan de zuidzijde. Het Louis Davidscarré (gedeeltelijk) maakt geen onderdeel uit van het plangebied, omdat hiervoor een separaat bestemmingsplan van kracht is.

 

Hoofdlijnen bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is een actualisatie van het huidige bestemmingsplan en is hoofdzakelijk conserverend van aard .Daarnaast bevat het bestemmingsplan o.a.:

- een beschermingsregeling voor de cultuurhistorische waarden, met name de beeldbepalende panden;

- de vertaling van de Retail- en Horecavisie, met dien verstande dat het tweede gedeelte van de Haltestraat eenzelfde regeling qua horeca, wonen en detailhandel krijgt als het eerste gedeelte van de Haltestraat en de Kerkstraat;

- een verbetering van de horecacategorie-indeling;

- ondergeschikte horecamogelijkheden bij detailhandel en dienstverlening onder bepaalde voorwaarden.

 

Gewijzigde vaststelling

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betreffen:

- het herstellen van een viertal planologisch-technische omissies in de regels/verbeelding en

- een aanvulling/verduidelijking van de toelichting.

 

Inzage

Het bestemmingsplan (bestaande uit een verbeelding, regels en een toelichting) met bijbehorende stukken ligt voor een ieder ter inzage met ingang van 9 maart 2018 gedurende zes weken tijdens de openingstijden bij de centrale balie van het gemeentehuis aan de Swaluëstraat 2 te Zandvoort. Daarnaast zijn de stukken raadpleegbaar op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0473.BpCENTRUM-VA01. Ook zijn de stukken op de gemeentelijke website www.zandvoort.nl in te zien.

 

Beroep

Een belanghebbende kan gedurende de bovengenoemde termijn van terinzageligging (=beroepstermijn) beroep instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Tevens kan hij een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State indienen. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen tijdige zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht. Wie opkomt tegen de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht bij de vaststelling van het plan ten opzichte van het ontwerp daarvan, kan redelijkerwijs niet worden verweten daaromtrent geen zienswijzen kenbaar te hebben gemaakt. Zowel voor het indienen van een beroepschrift als voor een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de genoemde afdeling van de Raad van State treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven