Bekendmaking ontwerpwijzigingsplan Wilhelminapark, Buiten-Wittevrouwen, 1e wijzigingsplan Prinsesselaan 20  en de bijbehorende ontwerpomgevingsvergunning

Logo Utrecht

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 en 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van vrijdag 12 januari 2018 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage liggen:

- het ontwerpwijzigingsplan Wilhelminapark, Buiten-Wittevrouwen, 1e wijzigingsplan Prinsesselaan 20, dat is vastgelegd in het digitale bestand NL.IMRO.0344.WPWILBUITWITPRINSS-ON01.gml;

- het ontwerp van de omgevingsvergunning voor de aanleg van 34 parkeerplaatsen met registratienummer HZ_WABO-17-10352.

Plangebied en doelstelling

Het plangebied ligt in het oosten van Utrecht in een groene zone ter hoogte van de Prinsesselaan 20 in Oudwijk. Het gebied is in het oosten begrensd door de begraafplaats St. Barbara en ten westen door de Prinsesselaan. In het noorden loopt de Prinsesselaan door tot de Museumlaan en in het zuiden tot aan het Rosarium.

Het doel van het wijzigingsplan is, zoals voorzien in het moederplan Wilhelminapark-Buiten-Wittevrouwen, de aanleg van 34 parkeerplaatsen mogelijk te maken en zo het parkeerprobleem langs de stoeprand van de Prinsesselaan op te lossen.

Coördinatie

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Op verzoek van de aanvrager zijn de aanvragen voor de voorbereiding van het wijzigingsplan en de omgevingsvergunning en de bekendmaking ervan tegelijk behandeld.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning liggen ter inzage van vrijdag 12 januari 2018 gedurende zes weken, dus tot en met donderdag 22 februari 2018  in het Stadskantoor, Stadsplateau 1, 5e verdieping, 3521 AZ Utrecht.

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar:

- via de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl; (deze versie is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies)

- via de gemeentelijke website utrecht.nl/bestemmingsplannen waar men kan doorklikken naar het desbetreffende plan. Op de gemeentelijke website staat ook de ontwerp-omgevingsvergunning.

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en de daarbij behorende ontwerp-omgevingsvergunning indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

Ontwikkelorganisatie Ruimte

T.a.v. Omgevingsrecht

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van: zienswijze ontwerpbestemmingsplan en ontwerp-omgevingsvergunning

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030- 2860226  of. 2860229 ) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging. U kunt een zienswijze niet via e-mail of anderszins digitaal indienen.

 

Naar boven