Vaststelling Bebouwde kom Wet Natuurbescherming

Logo Overbetuwe

Burgemeester en wethouders maken bekend dat vanaf donderdag 1 maart 2018 tot en met woensdag 11 april 2018 ter inzage ligt het raadsbesluit van 20 februari 2018 tot vaststelling van de grenzen van de bebouwde kom op grond van de Wet natuurbescherming.

U kunt het besluit en bijbehorende kaart tijdens de openingstijden inzien bij de informatiebalie gemeentehuis Overbetuwe te Elst (maandag t/m vrijdag van 8.00 - 17.00 uur, donderdag van 17.00 - 20.00 uur).

U kunt de stukken ook digitaal inzien op www.overbetuwe.nl.

Toelichting

Het besluit betreft de actualisering van de grenzen van de bebouwde kom voor de Wet natuurbescherming. De grenzen komen overeen met de bebouwde komgrenzen in het bestemmingsplan ‘Buitengebied Overbetuwe’ en de Bouwverordening gemeente Overbetuwe 2016.

De Wet natuurbescherming is van toepassing op bossen buiten de bebouwde kom. Op grond van deze wet moet de kap van bossen worden gemeld bij Gedeputeerde Staten van Gelderland.

Door vaststelling van de grenzen bebouwde kom Wet natuurbescherming wordt bepaald waar bossen onder de Wet natuurbescherming vallen en daarmee wanneer de provincie bevoegd gezag is.

Beroep

Op het ontwerp-raadsbesluit zijn geen zienswijzen ingediend. Als u belanghebbende bent en ook kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingediend, kunt u beroep instellen als u het met het besluit niet eens bent.

U kunt dan binnen zes weken na de dag dat het besluit ter inzage ligt een beroepschrift sturen naar de rechtbank Gelderland, sector bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U moet in uw ondertekend beroepschrift uw naam en adres, de datum en een omschrijving van dit besluit zetten. Ook geeft u aan waarom u het niet eens bent met het besluit. Stuur een kopie van dit besluit mee. Houdt u er rekening mee dat u griffierecht moet betalen.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift houdt een besluit niet tegen. Als u wilt dat een besluit niet wordt uitgevoerd moet u naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter bij de rechtbank Gelderland, sector Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Dat kan alleen als u een beroepschrift heeft ingediend. Stuur een kopie van het beroepschrift mee. Houdt u er rekening mee dat u griffierecht moet betalen.

Digitaal beroep instellen en voorlopige voorziening vragen

U kunt ook digitaal beroep instellen en/of om een voorlopige voorziening vragen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Hiervoor moet u een elektronische handtekening (DigiD) hebben. Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Elst, 26 februari 2018

Namens Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe,

Namens deze:

M. van Gent

Naar boven