Vastgesteld bestemmingsplan ‘Wagenborgen - De Hoogte 53’

Logo Delfzijl

De raad heeft op 22 februari 2018 het bestemmingsplan ‘Wagenborgen - De Hoogte 53’ vastgesteld.

Op het perceel De Hoogte 53 te Wagenborgen is een voormalig agrarisch bedrijf aanwezig. Plan is de voormalige agrarische gebouwen met uitzondering van de wagenschuur te slopen en op het perceel een nieuwe woning met een grote schuur te bouwen. Ook wordt er een paardenbak aangelegd.

Het bouwplan is in strijd met het voor het perceel geldende bestemmingsplan 'Buitengebied-Zuid' (partiële hervaststelling op 19 december 2013). Het perceel heeft nu bestemming 'Agrarisch - Wegdorpenlandschap' met functieaanduiding 'specifieke vorm van agrarisch - bouwperceel agrarisch grondgebonden bedrijf. Binnen deze bestemming is één bedrijfswoning ten behoeve van de agrarische bedrijfsvoering toegestaan maar de bouw van een woning ten behoeve van reguliere bewoning is niet toegestaan.

Het perceel De Hoogte 53 te Wagenborgen ligt aan het eind van De Hoogte en grenst aan de bebouwde kom ten zuidoosten van het dorp Wagenborgen.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan en het raadsbesluit met voorstel liggen van 1 maart 2018 tot en met 11 april 2018 ter inzage in het gemeentehuis. U kunt hiervoor een afspraak maken bij het Klant Contact Centrum via www.delfzijl.nl, via telefoonnummer 140596 of bij de receptie. Ook ligt het plan ter inzage in de openbare bibliotheek aan de Oude Schans 23 te Delfzijl. Het digitale plan is in te zien via www.delfzijl.nl/bestemmingsplannen. De digitale versie van een bestemmingsplan is juridisch bindend. Bij een verschil tussen de digitale en de papieren versie geldt het digitale plan.

Beroep

Tijdens deze termijn kan tegen het raadsbesluit beroep worden ingesteld door:

- degenen, die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

- belanghebbenden, die redelijkerwijs niet verweten kan worden, dat zij niet tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

Het beroep stuurt u naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het raadsbesluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven