Vastgesteld bestemmingsplan "Zuidrand van Dubbeldam" ter inzage

Logo Dordrecht

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt tijdens de openingsuren het door de raad op 20 februari 2018 vastgestelde bestemmingsplan “Zuidrand van Dubbeldam” (NL.IMRO.0505.BP203Zuiddubbeldam-3001) met bijbehorende stukken met ingang van 5 maart 2018 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de hal van het Stadskantoor, Spuiboulevard 300 te Dordrecht. Het bestemmingsplan is tevens in te zien via de website www.dordrecht.nl/ruimtelijkeplannen. Het plan kan ook worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder het bovenvermelde planidentificatienummer.

Het plangebied wordt begrensd door de Oudendijk en Zuidendijk, het Laantje van Middenhoeve en de Meeuwenseweg, de Zeedijk, de Schenkeldijk en de achterzijde van de percelen Stevensweg-oostzijde. Het gebied betreft het niet uitgevoerde plan voor golf en wonen, bekend als Belthure Park. Het nieuwe bestemmingsplan voorziet voornamelijk in een agrarische bestemming.

 

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad de volgende wijzigingen aangebracht:

de begripsbepaling in artikel 1.32 van "intensieve veehouderij" is vervangen door: "bedrijf waar geiten, slacht-, fok-, leg- of pelsdieren in gebouwen zonder substantiële weidegang worden gehouden, met uitzondering van fokdieren ten behoeve van de melkrundveehouderij";

in artikel 4.2.2 onder b. is het bebouwingspercentage gewijzigd van 1% in 2,5%;

aan artikel 12.2.1 is een nieuw lid toegevoegd, luidend als volgt:

"d. in afwijking van het bepaalde onder b. zijn op het perceel Zuidendijk 523 andere bijbehorende bouwwerken toegestaan; uitsluitend de bestaande bijbehorende bouwwerken zijn toegestaan";

 

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden gedurende de beroepstermijn (5 maart 2018 t/m 16 april 2018) schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroep kan uitsluitend worden ingediend door:

Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad;

Belanghebbenden, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen;

Belanghebbenden, die beroep instellen tegen de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht.

 

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 17 april 2018. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Dordrecht, 2 maart 2018

Burgemeester en wethouders van Dordrecht.

Naar boven