Verkeersbesluit opheffen bushalte Oostermaat

Logo Borne

Nr 18int00775

Burgemeester en wethouders van de gemeente Borne;

Overwegende:

Het busvervoer in Borne zal met ingang van maart 2018 worden aangepast. Zo wordt lijn 30 (de buslijn door de wijken Stroom Esch en Bornsche Maten) opgeheven, omdat te weinig mensen gebruik maken van deze lijn. Daarnaast wordt bij lijn 51 de lus die nu gemaakt wordt door de wijk Letterveld eruit gehaald, omdat mensen met een beperking in Hengelo en Almelo te weinig tijd hebben om over te stappen. Daarnaast komt er een nieuwe buurtbus die in drie lijnen gaat rijden, waarbij sommige trajecten éénrichting zijn. Een van de drie lijnen van de buurtbus zal door de wijk Letterveld gaan rijden, zodat mensen met een beperking meer tijd in Almelo en Hengelo hebben om over te stappen. De andere twee lijnen van de buurtbus doen onder meer de Bornse Beeklaan aan (Bornsche Maten) en de Stroom Esch. Met de aanpassingen hopen we beter in te spelen op de behoeften van mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer.

In verband met de gewijzigde trajecten worden sommige bushaltes opgeheven. Ook worden er nieuwe bushaltes aangewezen, waarbij op sommige locaties aan twee zijden van de weg een nieuwe bushalte komt, en op andere locaties maar aan één zijde van de weg. Op bijgaande overzichtstekening is het totaal van de nieuwe buslijnen aangegeven inclusief de nieuw aan te wijzen bushaltes en te verwijderen bushaltes.

Bij het bepalen van de locaties voor de bushaltes is rekening gehouden met meerdere aspecten, zoals: hoe is de route van de buslijn, zo min mogelijk parkeerplaatsen opofferen, is het aanleggen van een bushalte fysiek mogelijk, geen bushalte in een bocht, afstanden tussen bushaltes redelijk.

Aangezien de te verwijderen en nieuw aan te wijzen bushaltes door heel Borne verspreid zijn, is ervoor gekozen om de verkeersbesluiten ten aanzien van de bushaltes op te splitsen.

Dit verkeersbesluit betreft de Oostermaat (locatie 10 op de overzichtstekening). Ter hoogte van Oostermaat nr 1 wordt de bushalte opgeheven, zoals aangegeven op bijgaande situatietekeningen, die beide behoren bij en onderdeel uitmaken van dit verkeersbesluit. De bushalte aan de overkant zal blijven bestaan.

Deze maatregel, gelet op artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994, wordt genomen om de vrijheid van het verkeer zoveel mogelijk te waarborgen. De Oostermaat is bij de gemeente Borne in beheer. Het verkeer op andere openbare wegen dan die waarop dit besluit betrekking heeft, wordt niet rechtstreeks en ingrijpend beïnvloed als gevolg van deze maatregel.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district Twente.

Gelet op de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer,

b e s l u i t e n :

tot

•het opheffen van de bushalte door het verwijderen van bord L3, volgens bijlage I RVV 1990 op de Oostermaat, ter hoogte van nr 1, zoals aangegeven op bijgaande situatietekeningen, die behoren bij en onderdeel uitmaken van dit besluit.

Borne, 26 februari 2018

Namens burgemeester en wethouders van Borne,

de afdelingsmanager grondgebied,

M.P. Wielinga

Inzage

Het verkeersbesluit en de stukken liggen gedurende de bezwaartermijn ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis.

Bezwaar

Als belanghebbende kunt u bezwaar indienen tegen dit verkeersbesluit.

U kunt tot uiterlijk zes weken na de dag van bekendmaking een bezwaarschrift indienen door een brief te sturen naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 200, 7620 AE Borne.

Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en bevat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, en de gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening

Als u een bezwaarschrift indient blijft het verkeersbesluit geldig. Wilt u dat het verkeersbesluit wordt geschorst? Dan kunt u bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel vragen om een voorlopige voorziening. U kunt uw verzoek sturen naar de voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle.

Let er op dat u een kopie van het bezwaarschrift meestuurt. Voor dit verzoek moet u griffierecht betalen. U krijgt hierover een brief van de rechtbank. U kunt ook digitaal om een voorlopige voorziening vragen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Naar boven