Ontwerpbestemmingsplan D’n Hoaf Nijswiller

Logo Gulpen-Wittem

Burgemeester en wethouders van Gulpen-Wittem maken ingevolge artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening en artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat een ontwerpbestemmingsplan is opgesteld voor het ontwikkelen van een Agroproductie & Leisurepark Zuid-Limburg op de locatie Hofstraat 14 te Nijswiller, kadastraal bekend gemeente Wittem, sectie B nummer 6802 en sectie N nummer 10.

Het bestemmingplan voorziet in de herbestemming van de gronden van het Sophianum in Nijswiller tot een Agroproductie & Leisurepark Zuid-Limburg, alsmede voor maatschappelijke doeleinden met de bijbehorende voorzieningen. Het Agroproductie & Leisurepark Zuid-Limburg betreft een combinatie van aantoonbaar samenhangende, elkaar aanvullende of ondersteunende functies en activiteiten, gericht op een combinatie van enerzijds voedselontwikkeling en -beleving, productie, verkoop, dienstverlening, promotie, educatie, beurzen en congressen gericht op streekgebonden agro-food producten en anderzijds een leisure concept met vrijetijdsbesteding bestaande uit horeca, verblijf, expositie en evenementen gericht op het Heuvelland en de Limburgse en Euregio (Maas-Rijn) streekgebonden agro-food producten.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan “D’n Hoaf” te Nijswiller en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 1 maart 2018 tot en met 11 april 2018 voor iedereen ter inzage.

Inzien kan via:

  • -

    Een bezoek aan het gemeentehuis, Willem Vliegenstraat 12 te Gulpen, tijdens openingstijden klantcontactcentrum (maandag tot en met vrijdag van 08.30 – 17.00 uur en donderdagavond tot 20.00 uur). Indien u een persoonlijke toelichting op het plan wenst dient u een afspraak te maken via het klantcontactcentrum.

  • -

    De gemeentelijke website: www.gulpen-wittem.nl (onderwerpen / bestemmingsplannen / overzicht-bestemmingsplannen).

  • -

    www.ruimtelijkeplannen.nl

Zienswijzen

Tijdens deze termijn kan iedereen (bij voorkeur) schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen over het ontwerpbestemmingsplan bij de Gemeenteraad, Postbus 56, 6270 AB Gulpen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de afdeling Beleid en Projecten via het algemene telefoonnummer 14043.

 

Naar boven