Vastgesteld bestemmingsplan Fort bij Velsen van de gemeente Beverwijk. NL.IMRO.0375.BPFortVelsen2016-VG01.

Logo Beverwijk

Artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht.

******************************************************************************************************

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Beverwijk maakt bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 25 januari 2018een bestemmingsplan (gewijzigd) heeft vastgesteld voor het gebied “Fort bij Velsen” nabij de ingang naar de haven van Beverwijk. Voorheen maakte dit eiland en de wateren er om heen deel uit van het bestemmingsplan Haven de Pijp-Parallelweg. Het nieuwe bestemmingsplan is een correctie op het voorgaande plan waarin woondoeleinden waren opgenomen voor een woonboot. Deze bestemming is er uit gehaald. Verder is de milieucategorie van bedrijven die zich eventueel in het fort kunnen vestigen verhoogd. Aangezien het fort een monument is, gelden er de nodige beperkingen. Het bestemmingsplan heeft betrekking op het forteiland en de wateren daar omheen, gelegen aan de Kanaalweg 21 te Beverwijk. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld t.o.v. het ontwerp. De wijzigingen zijn deels van redactionele aard, vanwege wetswijzigingen, maar ook is artikel 3 gewijzigd voor wat betreft een aan te houden geurafstand. (300 meter).

De onderzoeken (bodem, luchtkwaliteit, geluid, externe veiligheid, verkeer, water, ecologie, archeologie, e.a.) die aan het bestemmingsplan ten grondslag liggen zijn verwerkt in het bestemmingsplan, evenals een nota met vooroverlegreacties.

De verdere besluitvorming ligt vast in het voorstel aan de raad en het raadsbesluit dat eveneens bij de stukken is gevoegd. Hierin komt ook de ingediende zienswijze aan de orde.

Het vastgestelde bestemmingsplan en het raadsvoorstel en -besluit liggen in het kader van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, alsmede afdeling 3.6 van de Algemene wet bestuursrecht gedurende 6 weken ter visie met ingang van vrijdag 9 maart 2018(tot en met donderdag 19 april 2018). Overigens is in het raadsbesluit een omissie geslopen. Hier staat het plan vermeld onder identificatienummer: NL.IMRO.0375.BPFortVelsen2016-VP01, maar het is gepubliceerd onder (het juiste nummer) NL.IMRO.0375.BPFortVelsen2016-VG01. Onder dit laatste nummer (VG01) is het ook in de raad behandeld.

De genoemde stukken kunnen worden ingezien in de omschreven periodeop werkdagen bij het Publieksbureau van het Stadhuis van Beverwijk, Stationsplein 48, tijdens openingsuren.

Tevens behoort het tot de mogelijkheden om gedurende bovenvermelde periode de omschreven stukken in te zien tijdens de openingsuren van de Openbare bibliotheek IJmond-Noord, in de vestiging aan het Kerkplein 5 te Beverwijk.

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan (vaststellingsbesluit) kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, door

  • -

    degenen die zienswijzen hebben ingebracht én belanghebbenden zijn;

  • -

    belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht.

Tegen wijzigingen (ten opzichte van het ontwerpplan) bij de vaststelling kan door iedere belanghebbende beroep worden ingesteld.

Beroep kan alleen worden ingesteld in de periode waarin de stukken gedurende genoemde 6 weken ter inzage liggen.

Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift wordt van de zijde van genoemde Afdeling bestuursrechtspraak een griffierecht in rekening gebracht van € 170,-- voor natuurlijke personen en € 338,-- voor rechtspersonen, zoals verenigingen. (Zie www.raadvanstate.nl ).

U stelt beroep in door een brief te sturen naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In die brief vermeldt u naam en adres, de datum, de omschrijving van het besluit waarmee u het niet eens bent én waarom u het niet eens bent met dat besluit. U stuurt een kopie van dit besluit van het bestuursorgaan met het beroepschrift mee. U ondertekent de brief en stuurt deze naar het postadres van de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019 ; postcode 2500 EA te ’s-Gravenhage.

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het vaststellingsbesluit van dit bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Totdat op het beroep is beslist kan een verzoek om een voorlopige voorziening te treffen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden gedaan. Wordt dat verzoek gedaan binnen de beroepstermijn dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. (artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening). Hiervoor is eveneens griffierecht verschuldigd van € 170,-- voor natuurlijke personen en € 338,-- voor rechtspersonen.

NB. Het bestemmingsplan met bijlagen is ook digitaal te raadplegen en te downloaden (pdf) via onze website www.beverwijk.nl onder de rubriek “Bouwen / verbouwen / meer …” en dan naar bestemmingsplannen. Het bestemmingsplan is tevens te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl . Op deze laatst genoemde website staat het bestemmingsplan aangegeven zoals dat sinds 1 januari 2010 is voorgeschreven (imro-gecodeerd). Dit plan ziet er anders uit dan de analoge (papieren) versie, maar heeft wel dezelfde betekenis. Indien er toch verschillen geconstateerd worden heeft de wetgever bepaald dat het digitale (imro-gecodeerde) plan doorslaggevend is.

Beverwijk, 7 maart 2018.

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven