BEKENDMAKING WET VOORKEURSRECHT GEMEENTEN BINNENDIJKS BEDRIJVENTERREIN

Logo Noordoostpolder

Burgemeester en wethouders van Noordoostpolder maken op grond van artikel 7, eerste lid van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de raad van de Gemeente Noordoostpolder op 19 februari 2018 heeft besloten om op grond van artikel 5 van de Wvg percelen aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 van de Wvg van toepassing zijn.

De percelen zijn gelegen nabij Urk ten oosten van de Maritieme Servicehaven en ten zuiden van het bestaande bedrijventerrein Zwolse Hoek.

De locatie is toegedacht als toekomstig “bedrijventerrein”.

Met het raadsbesluit is de aanwijzing, waartoe burgemeester en wethouders op grond van artikel 6 van de Wvg op 9 januari 2018 hebben besloten, binnen de wettelijke termijn van drie maanden bestendigd.

Het voorkeursrecht geldt voor een termijn van ten hoogste drie jaren, tenzij voor die periode een opvolgende planologische maatregel is vastgesteld. Het raadsbesluit treedt in werking een dag na de publicatie van dit bericht in de Staatscourant.

Gevolgen

Het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en/of beperkt gerechtigden van de aangewezen percelen, wanneer zij die wensen te verkopen respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Noordoostpolder moeten aanbieden. De eigenaren en de rechthebbenden op beperkte rechten hebben over de inhoud van het besluit en de gevolgen daarvan afzonderlijk bericht ontvangen. Het besluit vervalt van rechtswege drie jaar na dagtekening, tenzij voor dat tijdstip een structuurvisie, bestemmingsplan of inpassingsplan is vastgesteld.

Ter inzage

Het raadsbesluit ligt met de bijbehorende lijst met aangewezen (kadastrale) percelen ter inzage bij het loket Woonomgeving in het gemeentehuis (Harmen Visserplein 1, Emmeloord). Bij vragen kunt u contact opnemen met J. van Keeken van het cluster Ruimtelijke Ontwikkeling op telefoonnummer 0527 63 33 61 of per e-mail (j.vankeeken@noordoostpolder.nl).

Bezwaar en voorlopige voorziening

Tegen het besluit tot aanwijzing kan door belanghebbenden binnen 6 weken na dagtekening van deze publicatie in de Staatscourant een gedagtekend, gemotiveerd en ondertekend bezwaarschrift worden ingediend bij raad van de gemeente Noordoostpolder. Het adres is: Postbus 155, 8300 AD Emmeloord.

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van dit besluit niet. Indien een bezwaarschrift is ingediend kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het adres is: Rechtbank Midden Nederland, Sector Bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Voor het in behandeling nemen van het verzoek worden griffierechten geheven.

Indien belanghebbenden bezwaar hebben gemaakt tegen het besluit van burgemeester en wethouders van de gemeente Noordoostpolder als bedoeld in artikel 6 Wvg, hoeven zij niet opnieuw een bezwaarschrift in te dienen. Het bezwaar tegen het besluit van burgemeester en wethouders wordt thans, op grond van artikel 6, lid 3 van de Wvg, geacht te zijn gericht tegen het raadsbesluit.

Naar boven