Tervisielegging vastgesteld bestemmingsplan ‘Europlein te Maasbracht’ / Maasgouw

Logo Maasgouw

Tervisielegging vastgesteld bestemmingsplan ‘Europlein te Maasbracht’

Vaststelling

Burgemeester en wethouders van de gemeente Maasgouw maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan ‘Europlein te Maasbracht’ (gewijzigd) is vastgesteld door de gemeenteraad van Maasgouw bij besluit d.d. 7 februari 2018.

Het vastgestelde bestemmingsplan wijkt op onderdelen af van het ontwerp-bestemmingsplan, zoals dat ter visie heeft gelegen, te weten:

Regels

- Verduidelijking van het begrip: zorgwooneenheid.

- Toevoeging van het begrip: dove gevel.

- Toevoeging van de functie openbare weg binnen de bestemming ‘Woongebied’.

- Toevoeging van het toepassen van de dove gevel in de bestemming ‘Woongebied’.

Toelichting

- Wijziging beschrijving van de woonzorgvoorziening.

- Verwijdering van de passage inzake de twee aanwezige parkeerplaatsen op eigen terrein.

Verbeelding

- Toevoeging van de aanduiding 'dove gevel'.

 

Wat is het plan?

Het bestemmingsplan ‘Europlein te Maasbracht’ (NL.IMRO.1641.BPL076-VG01) betreft een partiële herziening van het bestemmingsplan ‘Brede School Maasbracht’, vastgesteld op 1 november 2012. Het bestemmingsplan ‘Europlein te Maasbracht’ voorziet in de realisatie van een kleinschalige woonzorgvoorziening voor maximaal 24 bewoners, 10 gezinswoningen en 10 levensloopbestendige patiowoningen aan het Europlein in Maasbracht.

 

Voor welk gebied is dit?

Het plangebied van voornoemd bestemmingsplan is gelegen op de hoek Europlein/Suikerdoossingel in Maasbracht. Het plangebied bestaat uit de percelen, kadastraal bekend als Maasbracht, sectie E, nummers 4695 (deels), 5201 (deels), 5315 en 5316.

 

Wat ligt ter inzage?

Het bestemmingsplan ‘Europlein te Maasbracht’ (NL.IMRO.1641.BPL076-VG01) met de hierbij behorende stukken en voornoemd raadsbesluit, liggen ter visie.

 

Wanneer ligt dit ter inzage?

Het bestemmingsplan ‘Europlein te Maasbracht’ (NL.IMRO.1641.BPL076-VG01) met de hierbij behorende stukken en voornoemd raadsbesluit, liggen vanaf vrijdag 23 februari 2018 tot en met donderdag 5 april 2018 (dus gedurende zes weken) ter visie. 

 

Waar is dit raadpleegbaar?

  • 1.

    Het bestemmingsplan ‘Europlein te Maasbracht’ met de hierbij behorende stukken en voornoemd raadsbesluit, zijn raadpleegbaar in de informatieruimte van het (tijdelijke) gemeentehuis van Maasgouw, Kruisweg 32 te Maasbracht (op werkdagen, tijdens de openingstijden van het publiekscentrum, behalve tijdens de avondopenstelling).

  • 2.

    Het bestemmingsplan 'Europlein te Maasbracht' met de hierbij behorende stukken en voornoemd raadsbesluit, worden tevens langs elektronische weg beschikbaar gesteld en wel via www.gemeentemaasgouw.nl.

  • 3.

    Verder kunt u op www.ruimtelijkeplannen.nl het bestemmingsplan 'Europlein te Maasbracht' met de hierbij behorende stukken en voornoemd raadsbesluit, raadplegen. U kunt hier onder andere op een kaart inzoomen en op die manier het bestemmingsplan inzien.

  • 4.

    Voorts wordt iedereen in de gelegenheid gesteld het bestemmingsplan 'Europlein te Maasbracht' met de hierbij behorende stukken en voornoemd raadsbesluit, op het (tijdelijke) gemeentehuis van Maasgouw, Kruisweg 32 te Maasbracht langs elektronische weg te raadplegen.

Hoe beroep instellen?

Tijdens de bovengenoemde termijn van tervisielegging kunt u tegen voornoemd besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's Gravenhage:

1. als u een belanghebbende bent, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

2. als u een belanghebbende bent, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 eerste lid Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht, zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

3. tegen de aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan, indien u een belanghebbende bent.

Verzoek om voorlopige voorziening

Soms kunt u niet wachten op de uitspraak op uw beroepschrift. U kunt dan om een voorlopige voorziening vragen. Iedereen, die beroep instelt / heeft ingesteld, heeft tevens het recht om een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist). Verzoeken om voorlopige voorziening dienen te worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Wanneer treedt het bestemmingsplan in werking?

Daags na afloop van de beroepstermijn treedt het vaststellingsbesluit en daardoor het bestemmingsplan in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Vragen?

Voor al uw vragen kunt u contact opnemen met de heer P. Janssen of, bij afwezigheid, met een van de andere medewerkers Ruimtelijke Ordening (tel.: 0475 – 85 25 00).

 

Maasbracht, 22 februari 2018

Burgemeester en wethouders van Maasgouw

Naar boven