Gewijzigd vastgesteld uitwerkingsplan Limmer Linten fase 2b

Logo Castricum

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat in de vergadering van 30 januari 2018 het uitwerkingsplan Limmer Linten fase 2b gewijzigd is vastgesteld. Daarnaast heeft de gemeenteraad op 15 februari 2018 besloten tot een herziening van het exploitatieplan Limmen Zandzoom waarin de effecten van het uitwerkingsplan zijn verwerkt. Hiervoor is een aparte publicatie opgesteld.

Inhoud uitwerkingsplan

Het uitwerkingsplan wordt begrensd door de Nieuwelaan in het noorden, de Hogeweg in het westen en het bedrijventerrein Nieuwelaan in het oosten. Het plan maakt gevarieerde woningbouw mogelijk.

Het uitwerkingsplan is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen zijn opgenomen in de nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen. De belangrijkste wijzigingen bestaan uit:

  • De bijlage bij de toelichting ‘Waterstructuur Limmer Linten’ is verbeterd.

Een nieuwe bijlage voor de stikstofberekening in het kader van de PAS is toegevoegd, ook de toelichting van het plan is hierop aangepast.

De bijlage quick-scan Ecologie is toegevoegd.

Een aantal kleine aanvullingen en tekstuele verbeteringen in regels en de toelichting, enkele ondergeschikte correcties op de verbeelding.

Waar en wanneer kunt u stukken inzien?

Het collegebesluit, het gewijzigd vastgestelde uitwerkingsplan, en de hierbij behorende stukken inclusief de nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen zijn met ingang van 22 februari 2018 gedurende zes weken digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder planID NL.IMRO.0383.UPLZandzoomfase2b-VS01. Daarnaast ligt het uitwerkingsplan ter inzage in het gemeentehuis van Castricum, Raadhuisplein 1, 1902 CA te Castricum.

 

Hoe kunt u reageren?

Tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan kan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd gedurende zes weken beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kunnen gebruik maken:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij het college naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerpuitwerkingsplan naar voren te brengen;

  • een belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die het college bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht (zoals aangegeven in de nota zienswijzen en de nota ambtshalve wijzigingen).

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet zijn ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het gericht is en de gronden van het beroep. Digitaal indienen kan via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl.

Inwerkingtreding uitwerkingsplan

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan in werking met ingang van de dag na die waarop de hiervoor genoemde beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen verzoeken om een voorlopige voorziening. Een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Digitaal indienen kan via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Indien binnen de beroepstermijn een dergelijk verzoek is ingediend, treedt het besluit niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Team Plannen en Projecten van de gemeente Castricum, de heer J. van Boven en de heer H. Petter, tel. 14 0251 of via e-mail janvanboven@debuch.nl en hermanpetter@debuch.nl.

Castricum, 21 februari 2018

Naar boven