Kennisgeving ontwerp-actualisatieplan Omgevingsvisie

Logo Gelderland

Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben op 14 februari 2017 het ontwerp-actualisatieplan Omgevingsvisie juni 2017 vastgesteld en vrijgegeven voor inspraak.

 

Tervisielegging

Het ontwerp-actualisatieplan ligt van 20 februari tot en met 2 april 2017 ter inzage, samen met de daarop betrekking hebbende stukken. In het ontwerp-actualisatieplan worden de volgende onderdelen herzien:

  • a.

    Bedrijventerreinen

    • Borging dat de provincie ook zelf een Regionaal Programma Bedrijventerrein kan vaststellen.

    • Toevoeging van Regionaal Programma Werklocaties als afsprakenkader.

  • b.

    Luchtkwaliteit

    • Verbod voor de binnenvaart op het ontgassen van benzeen en benzeenhoudende stoffen op de Gelderse Wateren voor de binnenvaart.

Procedure zienswijzen

Tijdens de bovengenoemde periode kan een ieder zijn of haar zienswijze naar voren brengen op het ontwerp-actualisatieplan voor de Omgevingsvisie Gelderland.

Dit kan als volgt:

  • a.

    Digitaal

  • b.

    Schriftelijk

  • c.

    Mondeling

Digitaal inspreken via de website heeft de voorkeur

  • a.

    Digitaal

U kunt uw zienswijze digitaal inbrengen via de Plannenviewer. Een link naar deze viewer vindt u vanaf 20 februari 2017 op www.gelderland.nl/omgevingsvisie.

  • b.

    Schriftelijk

Schriftelijke reacties moeten worden gericht aan: het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland. Graag onder vermelding van Actualisatieplan Omgevingsvisie juni 2017, zaaknummer 2017-002588. U kunt uw reactie sturen naar POSTBUS 9090, 6800 GX Arnhem.

  • c.

    Mondeling

Mondeling reageren kan gedurende de periode van terinzagelegging op dinsdag tot en met donderdag van 10:00 tot 15:00 uur. U kunt hiervoor contact opnemen met mevr. D. Kampes, telefoonnummer 026 -3599716.

 

Waar kunt u de actualisaties vinden

Het ontwerp-actualisatieplan van de Omgevingsvisie is per 20 februari 2017 online te raadplegen in de Plannenviewer (via www.gelderland.nl/omgevingsvisie) en tevens op de landelijke website www.ruimgelijkeplannen.nl via de link.

Visie: www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.9925.SVOVa4-ontw

Daarnaast is er de mogelijkheid de ontwerp-actualisatieplannen te bekijken bij de balie van het provinciehuis, Markstate Eusebiusplein 1a; 6811 HE Arnhem. U kunt hier tijdens de periode van de tervisielegging terecht van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 16:30 uur.

 

Informatiebijeenkomst

Gedurende de termijn van terinzagelegging wordt een informatie bijeenkomst georganiseerd op 28 februari 2017 van 19:00 tot 20:30 uur. Informatie over deze bijeenkomst vindt u op onze site: www.gelderland.nl/omgevingsvisie.

 

Verder verloop en rechtsbescherming

Na het sluiten van de termijn van terinzagelegging zullen Gedeputeerde Staten, mede naar aanleiding van de ingediende zienswijzen een definitief voorstel aanbieden aan Provinciale Staten.

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

 

 

Naar boven