Kennisgeving melding Besluit algemene regels milieu mijnbouw

De Minister van Economische Zaken maakt bekend:

Op 25 januari 2017 is een “Melding” ingevolge het “Besluit algemene regels milieu mijnbouw” ontvangen (Staatsblad 2008, 125) van de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. te Assen.

De melding heeft betrekking op een voorgenomen activiteit op de bestaande locatie Gaag, gelegen aan de Coldenhovenlaan te Maasland, in de bestuurlijke gemeente Midden-Delfland, op de percelen kadastraal bekend gemeente Maasland, sectie I, nummers 18, 19 en 1536.

De voorgenomen activiteit betreft onderhoudswerkzaamheden in de bestaande aardgasproductieput Gaag-4. Met behulp van tijdelijke mobiele installaties wordt de afzetting die in de loop der jaren in de productiepijp is ontstaan, verwijderd zodat het aardgas beter toestroomt. Omdat het eerste gas, afgescheiden uit vloeistof, niet geschikt is voor gebruik, wordt het gas tijdelijk afgeblazen en daarna afgefakkeld.

De werkzaamheden zullen zo veel mogelijk overdag plaatsvinden. Een klein gedeelte van de werkzaamheden kan niet onderbroken worden en zal daarom ook ’s avonds en in de nacht plaatsvinden. Transporten zullen zoveel mogelijk overdag en gelijktijdig plaatsvinden.

De werkzaamheden zullen naar verwachting in de vierde week van februari 2017 aanvangen en naar verwachting in de tweede week van maart 2017 zijn afgerond.

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot mw. K. Kaya (tel. 070 – 379 77 68).

Naar boven