Vaststelling “Toekomstvisie Plaspoelpolder”

Logo Rijswijk

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat de gemeenteraad de “ Toekomstvisie Plaspoelpolder” , samen met de bijbehorende Nota van Zienswijze (inclusief de wijzigingen die voortkomen uit de zienswijzen) , heeft vastgesteld in de raadsvergadering van 7 februari 2017.

Uit de visie spreekt een stevige ambitie en een duidelijke koers. Deze richt zich op een verandering van de Plaspoelpolder naar een veelkleurig werklandschap met ruimte voor werken, wonen, leren en recreëren. De landelijke trend is namelijk dat eenzijdige bedrijventerreinen minder perspectief hebben. Met de nieuwe koers worden meer kansen voor investeringen, vernieuwing, duurzaamheid en werkgelegenheid gecreëerd. Het versterkt de gezamenlijke positie in de regio en gaat structurele leegstand tegen door transformatie.

Een toekomstvisie is nodig om een duidelijk beeld te hebben van de ambities. Dat beeld is belangrijk om initiatiefnemers met plannen voor investeringen duidelijkheid te bieden over kansen en (on)mogelijkheden in de Plaspoelpolder. Vastgoedeigenaren zijn verantwoordelijk dat hun panden weer huurders krijgen. In sommige gevallen is (sloop en) herontwikkeling noodzakelijk.

De gemeente ondersteunt door te investeren in het openbaar gebied en stimuleert de vergroening en verduurzaming van de Plaspoelpolder.

Meer informatie?

De Toekomstvisie is als pdf te vinden op www.rijswijk.nl/plaspoelpolder en als papieren boekje bij de balie Publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op werkdagen geopend van 08.30 uur tot 14.00 uur.

 

Rijswijk, 16 februari 2017

Burgemeester en wethouders voornoemd,

drs. M.J. Bezuijen , burgemeester

dh r. W. van der Giessen , secretaris ( wnd )

Naar boven