Gecorrigeerde publicatie bestemmingsplan “Gemert-Bakel Buitengebied, juli 2016”, plandeel Dr. de Quayweg 70, De Mortel, gemeente Gemert-Bakel

Logo Gemert-Bakel

Op 9 december 2016 is de vaststelling van het bestemmingsplan “Gemert-Bakel Buitengebied, herziening juli 2016” (raadsbesluit van 10 november 2016) bekendgemaakt.

In die bekendmaking is onder andere aangegeven dat het vastgestelde bestemmingsplan digitaal te raadplegen is via de daartoe bestemde website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Deze publicatie heeft er mee te maken dat in het reeds gepubliceerde bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.1652.Buitengebied072016-VA02, het gemeenteraadsbesluit abusievelijk niet correct is verwerkt voor het plandeel Dr. de Quayweg 70 in De Mortel.

Om dit gebrek te herstellen, wordt de juiste versie van het bestemmingsplan nu opnieuw ter inzage gelegd en wordt deze nieuwe publicatie geplaatst. De foute versie is inmiddels verwijderd van de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Wijzigingen ten opzichte van het eerder gepubliceerde bestemmingsplan

Het vastgestelde bestemmingsplan heeft betrekking op een zestal planlocaties, waaronder de Dr. de Quayweg 70 in De Mortel. De wijziging heeft enkel betrekking op de Dr. de Quayweg 70 in De Mortel. Naar aanleiding van een ingediende zienswijze heeft de gemeenteraad besloten om op de verbeelding voor deze planlocatie een maatvoeringaanduiding te plaatsen om hiermee de maximum afstand tussen bebouwing te reguleren. Dit blijkt zo uit de ‘Nota van zienswijzen’ zoals onderdeel van het raadsbesluit is.

Echter in het bestemmingsplan is een maatvoeringaanduiding opgenomen met de benaming “maximum afstand tussen gebouwen”. Omdat het begrip ‘gebouw’ beperkter is dan ‘bebouwing’ ofwel ‘bouwwerk’, leidt de uiteindelijke vertaling van het raadsbesluit in het bestemmingsplan tot een beperktere regeling. Dit is niet de intentie van het raadsbesluit geweest.

Stukken inzien

Het gecorrigeerde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 20 februari 2017 gedurende zes weken ter inzage. Maak een afspraak als u de plannen in het gemeentehuis wilt inzien. U kunt de stukken digitaal inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroepsmogelijkheid

Er is alleen beroep mogelijk op de gewijzigde delen, die in deze publicatie zijn beschreven.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend, kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging (beroepstermijn) tegen voornoemd besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor zo ver de gemeenteraad bij de vaststelling wijzigingen heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp, kan iedere belanghebbende hiertegen binnen genoemde termijn schriftelijk beroep instellen bij genoemde Afdeling. Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Het indienen van een beroep schorst niet de werking van het vaststellingsbesluit. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende genoemde termijn eveneens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Gemert, 17 februari 2017

Naar boven