Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Beleefcentrum – Afsluitdijk, Súdwest-Fryslân

Logo Súdwest-Fryslân

De gemeenteraad van de gemeente Súdwest-Fryslân heeft op 26 januari 2017 het bestemmingsplan Beleefcentrum – Afsluitdijk gewijzigd vastgesteld. Burgemeester en wethouders maken daarom bekend dat dit bestemmingsplan ter inzage ligt.

 

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Bij Kornwerderzand hebben overheden en private partijen de ambitie om een zogenaamd Beleefcentrum "nieuwe stijl" te bouwen. Om het Beleefcentrum Afsluitdijk Wadden Center (met de daarbij behorende gebouwen en voorzieningen) en de herinrichting van de openbare ruimte op Kornwerderzand mogelijk te maken is het bestemmingsplan Beleefcentrum-Afsluitdijk opgesteld.

 

Wijzigingen

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de raad naar aanleiding van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Voor een gedetailleerd overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar de bijgevoegde ‘Staat van wijzigingen’ en het raadsbesluit.

 

Wanneer en waar kunt u de stukken inzien?

Het vastgestelde bestemmingsplan kunt u inzien vanaf 17 februari 2017 tot en met 30 maart 2017. Dit kan bij de gemeentelijke loketten in Bolsward en Sneek.

Het vastgestelde bestemmingsplan is ook te bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl

Het planidentificatienummer van dit bestemmingsplan is: NL.IMRO.1900.2016westBPbeleefaf-vast

 

Hoe kunt u reageren?

Als u het niet eens bent met dit besluit dan kunt u in beroep gaan. Let erop dat u dit doet binnen de bovengenoemde inzagetermijn.

Wie kan beroep indienen?

 

  • 1.

    belanghebbenden die op tijd een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad tegen het ontwerpplan;

  • 2.

    belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat waren een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

  • 3.

    belanghebbenden die het niet eens zijn met de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

 

U kunt uw beroepschrift sturen aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA ‘s Gravenhage

 

Wilt u de uitspraak op beroep niet afwachten?

Dan kunt u vragen om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De rechter zal dan snel naar uw verzoek kijken en alvast een voorlopige uitspraak doen.

Het bestemmingsplan is geldig vanaf 31 maart 2017. Ook als u een beroepschrift heeft ingediend. Als er een voorlopige voorziening is aangevraagd geldt het bestemmingsplan pas als er een uitspraak door de rechter is gedaan.

Naar boven