Vastgesteld bestemmingsplan De Contreie 2017 Vastgesteld exploitatieplan De Contreie januari 2017 Besluit hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting Wet geluidhinder

Logo Oosterhout

Burgemeester en wethouders van Oosterhout maken bekend, dat voor het gebied de Contreie een bestemmingsplan is vastgesteld. Voor het plangebied van dit bestemmingsplan, is naast het bestemmingsplan ook een exploitatieplan vastgesteld. Ten behoeve van dit bestemmingsplan zijn voorts ook hogere waarden voor maximaal toelaatbare geluidsbelasting vastgesteld.

Bestemmingsplan De Contreie 2017

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 3.8, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening ligt met ingang van 16 februari 2017 (vanaf donderdag) gedurende zes weken, voor eenieder ter inzage het door de gemeenteraad op 24 januari 2017 genomen besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘De Contreie 2017’ (NL.IMRO.0826.BSPdecontreie2017-VA01), met de hierbij behorende stukken.

Het vastgestelde bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied gelegen tussen de Houtse Steeg, Burgemeester Huijbregts-Schiedonlaan, Weststadweg, Markkanaal en de Herstraat.

Het voorziet in een actueel juridisch-planologisch toetsingskader. De regeling wijkt weliswaar af van de regeling in het geldende bestemmingsplan, maar de planologische ruimte blijft gelijk aan het geldende bestemmingsplan.

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan meerdere wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp van dit plan, zoals dit eerder ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen van het bestemmingsplan hebben betrekking op een beperkte aanpassing aan de regels van de dubbelbestemming ‘Waterstaat-Waterkering’. Daarnaast heeft in de regels op twee punten een technische aanpassingen plaatsgevonden.

Exploitatieplan De Contreie januari 2017

Tevens ligt ingevolge artikel 6.12, lid 4, van de Wet ruimtelijke ordening het vastgestelde exploitatieplan ‘De Contreie januari 2017’ (NL.IMRO.0826.EPdecontreie2017-VA01), met de hierbij behorende stukken, ter inzage.

Dit exploitatieplan heeft betrekking op het gehele gebied van het bestemmingsplan ‘De Contreie 2017’. Het voorziet in een, wettelijk verplichte, actualisatie van het totale exploitatieplan voor wat betreft kostenverhaal en locatie-eisen.

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het exploitatieplan geen wijzigingen aangebracht.

Besluit hogere waarde voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting Wet geluidhinder

Voorts is door burgemeester en wethouders, met toepassing van artikel 110a van de Wet geluidhinder, een besluit genomen tot vaststelling van hogere waarden voor de maximaal toelaatbare geluidsbelasting vanwege de Bovensteweg, Burgemeester Huijbregts Schiedonlaan/Weststadweg Heiligerweg en de Vrachelsestraat. Waarbij de consequenties van dit besluit met name gevolgen hebben voor de zuidoosthoek van het totale plangebied van het bestemmingsplan ‘De Contreie 2017’. Het betrokken besluit ligt, met bijbehorende stukken, eveneens ter inzage. In dit besluit zijn geen wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpbesluit zoals dat ter inzage heeft gelegen.

Terinzagelegging

De drie vaststellingsbesluiten liggen, met de hierbij behorende stukken, met ingang van 16 februari 2017 gedurende zes weken, voor eenieder ter inzage bij het informatiecentrum in het stadhuis, Slotjesveld 1 te Oosterhout. Tevens kunnen alle stukken ook geraadpleegd worden op de website van de gemeente www.oosterhout.nl of op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Vanaf de dag na ter inzage legging van de stukken (vanaf vrijdag 17 februari 2017) kan gedurende 6 weken (dus tot uiterlijk 31 maart 2017) beroep worden ingesteld tegen het gewijzigde besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan en/of tegen de vaststelling van dit exploitatieplan en/of tegen het besluit tot vaststelling van hogere waarden maximaal toelaatbare geluidsbelasting, door:

  • een belanghebbende, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerp-exploitatieplan resp. bij het college van burgemeester en wethouders tegen het ontwerpbesluit hogere waarden naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende, die kan aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • een belanghebbende, die bezwaar heeft tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van beroep.

De besluiten tot vaststelling van dit bestemmingsplan en van het exploitatieplan treden daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan treedt het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan en/of het besluit tot vaststelling van het exploitatieplan niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet apart worden ingediend, naast het instellen van beroep. Zowel voor het instellen van beroep als het verzoeken om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Oosterhout, 15 februari 2017

Naar boven