Verkeersbesluit, parkeerverbod Bosveen, Ter Aar

Logo Nieuwkoop

 

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn wij, gemeente Nieuwkoop, bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT

Ter hoogte van Bosveen 17 in Ter Aar is een afzetpaal geplaatst zodat alleen (brom)fietsers hier doorgang hebben. Soms wordt de doorgang gebruikt door hulpdiensten of voor gladheidsbestrijding. Het is daarom noodzakelijk dat de doorgang beschikbaar blijft en er dus niet voor de afzetpaal wordt geparkeerd. Aan één zijde van de weg wordt een parkeerverbod ingesteld door middel van het aanbrengen van een onderbroken gele streep.

Vereiste van besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Motivering

Uit het oogpunt van:

het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan

het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer

het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade

zoals bedoeld in art. 2 van de Wegenverkeerswet, is het gewenst om een onderbroken gele streep aan te brengen in de Bosveen in Ter Aar om een parkeerverbod in te stellen.

Met dit verkeersbesluit wordt beoogd de doorgang voor verkeer te waarborgen in de Bosveen.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de door de korpschef van de nationale politie daartoe gemachtigde verkeersadviseur. Deze heeft positief geadviseerd.

BESLUITEN

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders:

 

  • 1.

    Door middel van het plaatsen van een gele onderbroken streep, zoals bedoeld in art. 24 lid 1 sub f van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, langs het trottoir een parkeerverbod in te stellen in de Bosveen t.h.v. 17 in Ter Aar.

  • 2.

    Deze maatregelen uit te voeren overeenkomstig bijgevoegde situatieschets.

  • 3.

    Dit verkeersbesluit direct in werking te laten te treden.

    Namens burgemeester en wethouders van Nieuwkoop,

    Sjoerd Dijkstra

    Afdelingsmanager Beheer Openbare Ruimte

    Bezwaar

    Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u tegen dit besluit binnen zes weken na de dag van verzending of uitreiking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders.

    Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet.

    Op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u wel de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voorwaarde is wel dat u ook bezwaar hebt gemaakt.

    Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten;

     

    • 1.

      de naam en het adres van de indiener,

    • 1.

      de dagtekening,

    • 1.

      een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en

    • 1.

      de gronden van het bezwaar.

      Het besluit ligt gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij het klantcontactcentrum, Teylersplein 1 te Nieuwveen.

      Situatieschets

     

Naar boven