Ontwerpbestemmingsplan Parapluherziening zonering industrielawaai bedrijventerrein Medel 2017 en ontwerpbesluit hogere grenswaarden wet geluidhinder bestemmingsplan Parapluherziening zonering industrielawaai bedrijventerrein Medel 2017

Logo Buren

Het ontwerpbestemmingplan Parapluherziening zonering industrielawaai bedrijventerrein Medel 2017 ligt ter inzage. Daarnaast ligt ook het ontwerpbesluit hogere grenswaarden wet geluidhinder bestemmingsplan Parapluherziening zonering industrielawaai bedrijventerrein Medel 2017 ter inzage. Beide stukken zijn opgesteld in verband met de uitbreiding van bedrijventerrein Medel in de gemeente Tiel. Tiel maakt deze uitbreiding (in oostelijke richting) mogelijk in het bestemmingsplan Kanaalzone – Medel afronding. De stukken van deze uitbreiding liggen met ingang van 9 februari 2017 gedurende zes weken ter inzage bij het omgevingsloket in het Klant Contact Centrum (KCC), Achterweg 2 te Tiel. Daarnaast is het plan te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (het plan IDN-nummer is NL.IMRO.0281.BP00023-on01 en de gemeentelijke website www.tiel.nl

Wat maakt d it bestemmingsplan mogelijk?

Het bestemmingsplan Parapluherziening zonering industrielawaai bedrijventerrein Medel 2017 maakt de aanpassing van de geluidzone rond het uit te breiden bedrijventerrein Medel mogelijk.

Het plan legt de aanpassing van de geluidzone rond het bedrijventerrein Medel, ten behoeve van de afronding (uitbreiding) van Medel, planologisch vast.

Het plan betreft een herziening van de ‘Parapluherziening zonering industrielawaai bedrijventerrein Medel’, vastgesteld door de provincie Gelderland op 24 september 2014, en daarmee van de volgende onderliggende bestemmingsplannen in de gemeente Buren:

  • -

    Buitengebied Buren,

  • -

    Buitengebied, derde herziening

  • -

    Buitengebied, verblijfsrecreatieterreinen

  • -

    Buitengebied, Reparatieplan verblijfsrecreatieterreinen

  • -

    Buitengebied, Lingemeer

 

Deze bestemmingsplannen worden herzien voor zover het de geluidzone rond bedrijventerrein Medel betreft.

Wat maakt het ontwerpbesluit hogere grenswaarden wet geluidhinder bestemmingsplan Parapluherziening zonering industrielawaai bedrijventerrein Medel 2017 mogelijk?

Als gevolg van de wijziging van de geluidszone komen 24 nieuwe woningen in de geluidszone te liggen en zullen eerder vastgestelde hogere waarden van 11 woningen wijzigen. Voor deze woningen is een ontwerpbesluit op grond van het Wet geluidhinder genomen.

Hoe kunt u het bestemmingsplan en de andere stukken bekijken?

Het bestemmingsplan Parapluherziening zonering industrielawaai bedrijventerrein Medel 2017 ligt 6 weken ter inzage. De periode start op donderdag 9 februari 2017 en loopt tot en met woensdag 22 maart 2017. U kunt in deze periode de stukken bekijken bij de publieksbalie in het gemeentehuis, De Wetering 1 te Maurik. Dagelijks open van 9.00 tot 12.00 uur.

Het plan is ook te bekijken via www.buren.nl of via www.ruimtelijkeplannen.nl (het plan IDN-nummer is NL.IMRO.0214.BUIBP20170023-on01).

Hoe kunt u reageren op het plan?

Tot en met 22 maart 2017 kunt u reageren op het ontwerpbestemmingsplan. Iedereen kan zijn mening geven over het ontwerpbestemmingsplan.

Ook kunt u tot en met 22 maart 2017 reageren op het ontwerpbesluit hogere grenswaarden. Als belanghebbende kunt u uw mening geven over het ontwerpbesluit.

Uw zienswijze kunt u:

  • -

    Toesturen aan de gemeenteraad. Het postadres is: Postbus 23, 4020 BA Maurik;

  • -

    Mondeling indienen. Hiervoor kunt u een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling (telefoon 14 0344);

  • -

    Digitaal indienen. Zie hiervoor www.buren.nl en ga naar Leven in Buren / Digitale balie / Formulieren

Voor vragen kunt u terecht bij de heer Stam van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Hij is op maandag en dinsdag te bereiken via het telefoonnummer van de gemeente Buren: 14 0344 (alleen die zes cijfers).

Maurik, 8 februari 2017,

Burgemeester en wethouders van Buren

Naar boven