Vastgesteld uitwerkingsplan Dam fase 2:

Logo Strijen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het uitwerkingsplan Dam fase 2 gewijzigd is vastgesteld.

Inhoud uitwerkingsplan

Op 28 oktober 2014 besloot de raad van de gemeente Strijen het bestemmingsplan Dorpskern gewijzigd vast te stellen.

Met de vaststelling van dit bestemmingsplan werd het mogelijk gemaakt om binnen dit plangebied maximaal 29 woningen te bouwen. Het nu voorliggende uitwerkingsplan biedt het planologisch-juridisch kader voor de realisatie van 28 woningen.

Het plangebied van het uitwerkingsplan Dam fase 2 ligt nabij het centrum van de kern Strijen en wordt begrensd door de Dam, de Schenkeldijk, de Boompjesstraat en de Diepenhorstweg.

Wijzigingen

Het uitwerkingsplan is gewijzigd ten opzichte van het eerder ter inzage gelegen ontwerp uitwerkingsplan. Deze wijzigingen hebben betrekking op aanpassingen in de ligging van de waterpartijen in het plangebied als gevolg van ingediende zienswijzen.

Het overzicht van de wijzigingen is opgenomen in de bij het vaststellingsbesluit behorende ‘Nota van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen’ uitwerkingsplan Dam fase 2.

Ter inzage legging stukken

Het  (gewijzigd) vastgestelde uitwerkingsplan Dam fase 2, de bijbehorende stukken en het vaststellingsbesluit liggen vanaf maandag 13 februari 2017 gedurende 6 weken (tot 27 maart 2017) voor een ieder van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur ter inzage bij het bureau Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu in het gemeentehuis. Op afspraak is het mogelijk op een ander moment binnen kantoortijden de stukken in te zien.  

U kunt het uitwerkingsplan ook raadplegen via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl onder identificatiecode NL.IMRO.0617.upddfase2-vg01.Tevens kunt u nadere informatie vinden op onze website: www.strijen.nl, onder wonen en leven, bouwen en verbouwen, bestemmingsplannen, uitwerkingsplan Dam fase 2.

Beroep

Tegen het besluit van het college van burgemeester en wethouders tot het gewijzigd vaststellen van het uitwerkingsplan kunnen belanghebbenden gedurende bovengenoemde ter inzage termijn van

6 weken schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het beroep kan uitsluitend worden ingediend door een belanghebbende:

  • 1.

    die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp uitwerkingsplan bij de college van burgemeester en wethouders kenbaar gemaakt heeft;

  • 2.

    die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerp uitwerkingsplan bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken;

  • 3.

    die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die ten aanzien van het ontwerp uitwerkingsplan zijn aangebracht.

      

Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat in elk geval de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, een kopie van het besluit en de gronden van het beroep (waarom gaat u in beroep). 

 

Op het uitwerkingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat een belanghebbende die beroep instelt tegen het uitwerkingsplan de beroepsgronden direct in het beroepschrift moet vermelden, dat het beroepschrift niet-ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend en dat de gronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

 

Voorlopige voorziening

Het vastgestelde uitwerkingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het uitwerkingsplan niet.

 

Een belanghebbende die beroep heeft ingesteld en die van mening is dat het uitwerkingsplan niet in werking zou moeten treden, kan binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Daarnaast moet u aangeven welk spoedeisend belang er is om het uitwerkingsplan niet in werking te laten treden.

 Indien gedurende de termijn beroep is ingesteld en om een voorlopige voorziening is verzocht, treedt het uitwerkingsplan in werking op het moment dat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

 

Strijen, 10 februari 2017

Burgemeester en wethouders van Strijen

namens hen,

het hoofd van de sector Wonen en Werken,

J. de Pee

 

Naar boven