Verkeersbesluit DVB17-03

Logo Geertruidenberg

Laad- en losplaats Heereplein in Raamsdonksveer

Ondergetekende, handelend namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geertruidenberg, daartoe gemachtigd middels het van kracht zijnde mandaatbesluit.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeerbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Motivering

Uit het oogpunt van:

  • 1.

    Het verzekeren van de veiligheid op de weg;

  • 2.

    Het in stand houden van de weg en waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

  • 3.

    Het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade.

Is het gewenst om de huidige laad- en lostijden die van toepassing zijn op maandag tot en met vrijdag van 6.00 – 18.00 op de laad- en losplaats aan het Heereplein bij de Hema op te heffen. Hierdoor is deze laad- en losplaats ook op zaterdagen beschikbaar. Daarmee wordt voorkomen dat deze plaats bezet wordt door (lang) parkeerders en dus gebruikt kan worden door vrachtverkeer. Vrachtverkeer hoeft daarom niet meer te zoeken naar een plaats om te laden en lossen. Dat komt de verkeersveiligheid ten goede. Uit een parkeeronderzoek blijkt dat er binnen een acceptabele loopafstand altijd voldoende vrije parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Er ontstaat dus geen parkeerprobleem.

Concreet betekent dit:

  • 1.

    dat de laad- en losplaats bij de Hema aan het Heereplein in Raamsdonksveer altijd van toepassing is;

  • 2.

    dat deze plaats alleen gebruikt mag worden om onmiddellijk te laden en lossen;

  • 3.

    dat de benoeming de verkeersveiligheid en doorstroming van het verkeer bevordert;

  • 4.

    dat de benoeming geen ernstige inbreuk doet op het straatbeeld en/of groenvoorziening;

  • 5.

    dat het genoemde wegvak in beheer is bij de gemeente.

Met betrekking tot dit verkeersbesluit is, overeenkomstig artikel 24 BABW, overleg gepleegd met HGM Tuerlings, gemandateerde namens de Korpschefs van de Politiedistricten Hart van Brabant en de Baronie van de Regio-Eenheid Zeeland, West-Brabant.

BESLUIT

  • 1.

    Het verwijderen van het onderbord met de tekst “ma t/m vr 06.00 – 18.00 h” bij de laad – en losplaats aan het Heereplein in Raamsdonksveer.

Bij dit besluit behoord de volgende tekening:

  • 1.

    DVB17-03 SITUATIETEKENING

Raamsdonksveer 01-02-2017

Burgemeester en wethouders van Geertruidenberg

Namens deze,

H.H.A.M. de Jongh

Clustermanager Buitenruimte

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

1. Tegen dit besluit kunt u op grond van artikel 8:1 en 7:1 Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag van verzending een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. U dient dit bezwaarschrift te richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geertruidenberg, postbus 10.001, 4940 GA Raamsdonksveer. Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van genoemd besluit niet.

Een bezwaarschrift moet ondertekend zijn en ten minste bevatten:

- naam en adres van de indiener;

- dagtekening;

- aanduiding of omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

- grond(en) van het bezwaar (motivering).

2. Als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist kunt u op grond van artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht een voorlopige voorziening vragen. Dit verzoek kunt u sturen aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda (telefoon 076-5311311) of via http//loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor heeft u een elektronische handtekening nodig (DigiD). Het vragen van een voorlopige voorziening is mogelijk indien u binnen de genoemde termijn ook een bezwaarschrift indient. U bent griffierecht verschuldigd. De griffier van de Rechtbank kan u informeren over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling.

Naar boven