Gemeente Gooise Meren - Bussum – ontheffing inrijverbod nachtelijk vrachtverkeer op de Groot Hertoginnelaan.

Logo Gooise Meren

VB 2017-05

Gemeente Gooise Meren

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Wettelijke bepalingen

Gelet op de Wegenverkeerswet 1994 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is namens het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren een verkeersbesluit genomen.

Aanleiding verkeersbesluit

De provincie voert groot onderhoud uit op de Franse Kampweg bij Bussum. Dit is de toegangsweg voor aanleveren en uitleveren goederen van de Hocras. De alternatieve route is via de Groot Hertoginnelaan. Daar geldt een nachtelijk verbod voor vrachtverkeer (tussen 22.00 en 7.00 uur). Er is een verzoek binnengekomen om gedurende werkzaamheden ook voor 7.00 uur over de Groot Hertoginnelaan te mogen rijden.

 Doelstelling verkeersbesluit

Het toestaan van vrachtverkeer op de Groot Hertoginnelaan ook voor 7.00 uur gedurende de werkzaamheden van de provincie. De doorgang van het verkeer wordt hiermee gegarandeerd.

Overwegingen

Door de totale afsluiting van de Franse Kampweg is de route via de Groot Hertoginnelaan de enige overgebleven route. Alternatief is via Hilversum of Weesp, is niet haalbaar (te ver om).

Overleg politie

Gelet op de BABW heeft overleg met de politie plaats gevonden.

Bekendmaking

Dit verkeersbesluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant, op de website van de gemeente Gooise Meren en op de gemeentelijke pagina van het Naarder Nieuws en het Bussums Nieuws.

 

BESLUIT

Besluit

Op grond van de overwegingen heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om

 

  • 1.

    Ontheffing te verlenen voor het vrachtwagenverbod op de Groot Hertoginnelaan gedurende de werkzaamheden aan de Franse Kampweg tussen 2 en 20 februari 2017.

  • 2.

    De ontheffing komt te vervallen zodra de werkzaamheden aan de Franse Kampweg zijn afgerond.  

    Bussum, 31 januari 2017

     

    namens Burgemeester en wethouders van Gooise Meren,

      

    Dhr. I. Keuning

    Afdelingshoofd BORG

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Bezwaar

U kunt tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet gericht worden aan het College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren, postbus 6000, 1400 HA Bussum. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten: a. naam en adres van de indiener; b. de dagtekening; c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar. Voorlopige voorziening Een bezwaar heeft geen opschortende werking van het besluit. Indien er sprake is van onverwijlde spoed, dan kunt u een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te laten treffen. U kunt dit verzoek indienen bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank binnen het rechtsgebied waarin u uw woonplaats heeft. Voor het verzoek wordt griffierecht geheven.

 

Naar boven