Voorbereidingsbesluit ‘Zandwinplas Werfhout’

Logo Montferland

Burgemeester en wethouders van Montferland maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 21 december 2017 heeft besloten te verklaren dat een (herziening van het) bestemmingsplan wordt voorbereid voor het plangebied ‘Zandwinplas Werfhout’. Het besluit heeft betrekking op de bestaande zandwinplas aan de Werfhout te Didam, kadastraal bekend Gemeente Didam, sectie N, nummer 148.

In het voorbereidingsbesluit is tevens een verbod opgenomen om het feitelijk gebruik van gronden in het gebied te wijzigen. Onder gewijzigd gebruik wordt in ieder geval verstaan:

  • 1.

    Het opslaan, opgeslagen houden, storten of lozen van puin, vuil of andere vast of vloeibare afvalstoffen;

  • 2.

    Het minder diep maken (verondiepen) van waterplassen met grond en/of baggerspecie, zuiveringsslib dan wel enig ander restmateriaal waarbij het wateroppervlak niet wordt gewijzigd;

Het voorbereidingsbesluit treedt op 22 december 2017 in werking. Het besluit ligt vanaf die datum in papieren vorm ter inzage in het gemeentehuis, Bergvredestraat 10 in Didam en kan vanaf die dag digitaal worden geraadpleegd via www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website. Tegen het voorbereidingsbesluit staat geen bezwaar of beroep open. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ontwikkeling via telefoonnummer 0316-291391.

Didam, 28 december 2017.

Burgemeester en wethouders van Montferland

 

Naar boven