Voorontwerp-bestemmingsplan De Branderij

Logo Schiedam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken ingevolge het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan ‘De Branderij‘(NL.IMRO.0606.BP0032) wordt voorbereid.

Aanleiding

Binnen Herman Jansen Beverages heeft een herschikking plaats gevonden van activiteiten. Als gevolg daarvan is de zuidzijde van het bedrijfsperceel vrijgekomen voor een andere functie. In de nabijheid van deze locatie ligt de voormalige brandweerkazerne. Op beide locaties zullen in totaal ongeveer 65 grondgebonden woningen worden gerealiseerd. Het bestemmingsplan biedt de ruimtelijke en juridische kaders om deze herontwikkeling planologisch mogelijk te maken.

Plangebied

Het plangebied betreft is gelegen in het noordwesten van de binnenstad van Schiedam. Het gebied wordt globaal begrensd door de Noordvest aan de noordzijde, de Kethelstraat aan de westzijde, de Sint Pieterssteeg aan de zuidzijde en Verbrande Erven aan de oostzijde.

Inspraak

Het voorontwerp-bestemmingsplan ‘De Branderij’ met de bijbehorende stukken ligt vanaf 29 december 2017 gedurende vier weken ter inzage in het Klant Contact Centrum (Omgevingsloket), Stadserf1 te Schiedam. Het Klant Contact Centrum is geopend op maandag en vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur, op dinsdag van 08.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag van 08.30 tot 20.00 uur. Langskomen kan alleen op afspraak. Het voorontwerp bestemmingsplan ‘De Branderij’ is digitaal te raadplegen via de website van de gemeente (www.schiedam.nl).

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder een inspraakreactie indienen ten aanzien van het voorontwerpbestemmingsplan. Inspraakreacties kunnen kenbaar worden gemaakt bij het College van Burgemeester en Wethouders, t.a.v. Teammanager Ruimtelijke Ontwikkeling en Beleid, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij het KCC.

Vervolg procedure bestemmingsplan

Het voorontwerp-bestemmingsplan wordt gelijktijdig met de inspraak op grond van artikel 3.1.1 van het Besluit ruimtelijke ordening voor advies voorgelegd aan bestuurlijke partners en belangenverenigingen. De reacties en adviezen die naar aanleiding hiervan worden ontvangen worden betrokken op het ontwerp-bestemmingsplan.

Het ontwerp-bestemmingsplan zal in het tweede kwartaal van 2018 als ontwerp ter inzage worden gelegd. Op dat moment wordt eenieder in de gelegenheid gesteld zienswijzen in te dienen tegen het bestemmingsplan. Het ter inzage leggen van het ontwerp-bestemmingsplan zal op de gebruikelijke wijze bekend worden gemaakt.

Vragen en opmerkingen

Voor vragen of opmerkingen over het voorontwerp-bestemmingsplan en de verdere procedure kunt u via telefoonnummer 14010 contact opnemen met de heer M. Krijgsman, juridisch adviseur ruimtelijke ontwikkeling. U kunt ook een mail sturen naar m.krijgsman@schiedam.nl

Naar boven