Verzoek hogere waarde ingevolgde de wet Geluidhinder nieuwbouwplan "Kop Oostdijk"

Logo Hellevoetsluis

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hellevoetsluis hebben voor het nieuwbouwplan Kop Oostdijk te Hellevoetsluis op grond van artikel 110a Wet geluidhinder en artikel 110c van de Wet geluidhinder (Wgh) een Hogere Grenswaarde vastgesteld.

 

Het bestemmingsplan “Den Bonsen Hoek” is door de gemeenteraad van Hellevoetsluis op 21

december 2017 vastgesteld. Binnen dit bestemmingsplan wordt het nieuwbouwplan Kop Oostdijk mogelijk gemaakt. Het plan behelst de realisatie van 81 appartementen verdeeld over 3 appartementencomplexen op de kop van de Oostdijk te Hellevoetsluis. Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat het wegverkeersgeluid van de Amnesty Internationallaan en de Kanaalweg Westzijde de voorkeursgrenswaarde van 48 dB uit de Wet geluidhinder overschrijdt.

Op basis van dit bestemmingsplan zijn hogere waarden vastgesteld voor de ten hoogst toegestane geluidsbelasting vanwege wegverkeer op de te realiseren woningen.

Ter inzage

Het besluit ligt gelijktijdig met het bestemmingplan “Den Bonsen Hoek” van 27 december 2017 t/m 6 februari 2018 voor een ieder ter inzage bij het klantcontactcentrum (KCC) van het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26 te Hellevoetsluis. Tevens is het besluit te raadplegen via de gemeentelijke website www.hellevoetsluis.nl.

Beroep

Gedurende voornoemde termijn van 6 weken kan tegen het besluit beroep worden ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag, door

de indiener van een zienswijze en

belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerp verzoek hogere grenswaarde hebben ingediend.

 

Informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling ROB, bereikbaar via telefoonnummer 140181.

 

Naar boven