Vastgesteld bestemmingsplan ”Kasteel Oost”

Logo Eijsden-Margraten

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Eijsden-Margraten maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Eijsden-Margraten op 12 december 2017 het bestemmingsplan Kasteel Oost (planidentificatienummer NL.IMRO.1903.BPRECR140003-VG01) ongewijzigd heeft vastgesteld.

Bestemmingsplan “Kasteel Oost”

Het bestemmingsplan is gemaakt ten behoeve van de herontwikkeling van Kasteel Oost. De herontwikkeling bestaat onder andere uit het zoveel mogelijk herstellen van het kasteel, het realiseren van een hotel, restaurant, brasserie en de landschappelijke inpassing c.q. herinrichting van het terrein, inclusief de aanleg van een parkeerterrein voor bezoekers van het landgoed.

Plangebied

Het plangebied is gelegen ten westen van de kern Oost-Maarland aan de Kasteellaan 1. Het betreft de locatie van het landgoed Kasteel Oost en omliggende gronden. De percelen zijn kadastraal bekend als gemeente Eijsden, sectie A, nummers 1821, 1847, 1935, 2089 en 2090.

Ongewijzigd vastgesteld

In de periode van 24 augustus 2017 tot en met 4 oktober 2017 heeft het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen. Aan een ieder is toen de mogelijkheid geboden om schriftelijk zienswijzen kenbaar te maken. Van deze mogelijkheid is geen gelegenheid gebruik gemaakt. Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad dan ook besloten tot het ongewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan “Kasteel Oost”

Stukken ter inzage

Met ingang van donderdag 28 december 2017 tot en met woensdag 7 februari 2018 ligt het vastgestelde bestemmingsplan “Kasteel Oost” voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, locatie Amerikaplein 1 te Margraten. Voor inzage in het vastgestelde bestemmingsplan kunt u contact opnemen met het KlantContactCentrum, telefoonnummer 14 043 of 043 458 84. Het vastgestelde bestemmingsplan is tevens te raadplegen op de website www.eijsden-margraten en via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?plan=NL.IMRO.1903.BPRECR14003-VG01

Indienen beroep en voorlopige voorziening

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep tegen het ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, door belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig zienswijzen kenbaar te maken bij de gemeenteraad.

Het ongewijzigde vastgestelde bestemmingsplan “Kasteel Oost” treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn van zes weken, d.d. 8 februari 2018. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dit geval treedt de besluitvorming niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

 

Eijsden-Margraten, 27 december 2017

[Vul hier de plaatsnaam in] [Vul hier de datum ondertekening in]

[Vul hier de functie in][Vul hier de organisatie in],

Namens deze:

[Vul hier de voornaam in] [Vul hier de achternaam in]

Naar boven