Wet geluidhinder, Hogere Grenswaarden

Logo Haarlemmermeer

In het kader van het wijzigingsplan Badhoevedorp Lijnden Oost Quatrebras, dienen hogere grenswaarden wegverkeerslawaai en industrielawaai  te worden vastgesteld voor de realisatie van maximaal 246 woningen in het deelgebied Quatrebras.

Uit onderzoek blijkt dat ten gevolge van het wegverkeerslawaai van de A9, de Amsterdamse Laan, Kamerlingh Onneslaan en de Schipholweg op de te toetsen gevels van de te ontwikkelen woningen een hogere geluidsbelasting optreedt dan de voorkeursgrenswaarde van deze geluidsbron zijnde 48 dB (art. 82 Wgh). De geluidsbelasting ten gevolge van het wegverkeerslawaai bedraagt maximaal 63 dB. Ten gevolge van het industrielawaai treedt eveneens een hogere geluidsbelasting op dan de voorkeursgrenswaarde van deze geluidsbron zijnde 50 dB (art. 44 Wet geluidhinder). De geluidsbelasting ten gevolge van het industrielawaai bedraagt maximaal 53 dB.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer hebben voor bovengenoemde bouwmogelijkheid op grond van art. 110a van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden vastgesteld.

Vanaf 28 december a.s. ligt het besluit met bijlage(n) gedurende zes weken ter inzage in het raadhuis in Hoofddorp. Op afspraak zijn de stukken dagelijks in te zien van 09.00 -13.00 uur. Een afspraak maakt u via 0900 – 1852.

 Een belanghebbende kan op grond van het bepaalde in art. 20.1, lid 1 juncto lid 3 van de Wet milieubeheer gedurende zes weken na deze bekendmaking beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift dient in tweevoud te worden toegezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven