Kennisgeving Definitief instemmingsbesluit winningsplan Oudendijk, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Minister van Economische Zaken en Klimaat heeft ingestemd met het winningsplan Oudendijk. Van vrijdag 22 december 2017 tot en met donderdag 1 februari 2018 ligt het instemmingsbesluit ter inzage. Als u eerder op het ontwerpinstemmingsbesluit een zienswijze heeft ingediend, kunt u nu beroep aantekenen tegen het instemmingsbesluit. In deze kennisgeving staat hoe dat gaat.

Wat staat er in het winningsplan Oudendijk?

In 2014 heeft de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. (hierna: NAM) het gasveld Oudendijk gevonden. Het winningsplan Oudendijk beschrijft de ligging van het gasveld en op welke wijze de NAM het gas uit het gasveld wint en of dat gevolgen heeft in de omgeving van het gasveld zoals bodembeweging. Het gasveld ligt geografisch gezien onder de gemeenten Cromstrijen en Strijen op een diepte van ruim 2 km. Het gas wordt gewonnen vanaf de productielocatie aan de Kloostersweg in Klaaswaal en zal naar verwachting tot uiterlijk 2021 duren.

Wat zijn de vervolgstappen?

Alle zienswijzen zijn betrokken bij het definitieve instemmingsbesluit. In een Nota van Antwoord is opgenomen of en op welke wijze de zienswijzen in het definitieve instemmingsbesluit zijn verwerkt.

U kunt het instemmingsbesluit met het winningsplan Oudendijk, het Nota van Antwoord en de bijbehorende stukken van 22 december 2017 tot en met 1 februari 2018 inzien op http://www.nlog.nl/opslag-en-winningsplannen-ter-inzage en tijdens reguliere openingstijden bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Bezuidenhoutseweg 75 te Den Haag.

Het ontwerpbesluit met betrekking tot dit project heeft al eerder ter inzage gelegen. Als u op het ontwerpinstemmingsbesluit een zienswijze heeft ingediend, kunt u nu desgewenst beroep instellen.

Hoe kunt u reageren?

Tot en met 1 februari 2018 kunt u een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 AE Den Haag. Als u belang hebt bij het besluit en om gegronde redenen niet in staat bent geweest om een zienswijze in te dienen, kunt u ook beroep instellen.

Het instellen van beroep tegen het instemmingsbesluit geschiedt door indiening van een ondertekend beroepschrift dat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht, alsmede de gronden van het beroep bevat.

Voor het indienen van een beroepschrift moet u griffierecht betalen. Nadat u het beroep heeft ingediend, zal de Raad van State u laten weten hoeveel en wanneer u moet betalen. Meer informatie vind u op www.rechtspraak.nl.

Wilt u meer weten?

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met mw. K. Mulder (tel. 070-378 6524).

Naar boven