Ontwerpvergunning ingevolge de Waterwet ten behoeve van de de realisatie van hoogwatergeulen Ooijen en Wanssum, reactivering van de Oude Maasarm en bijbehorende werken ten behoeve van het project Gebiedsontwikkeling Ooijen – Wanssum, Rijkswaterstaat

KENNISGEVING

Waterwet

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat maakt, ter voldoening aan het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht (uniforme openbare voorbereidingsprocedure), het volgende bekend:

Op grond van de Waterwet heb ik een ontwerpvergunning opgesteld voor de realisatie van twee hoogwatergeulen bij Ooijen en Wanssum, de reactivering van de Oude Maasarm, alsmede bijbehorende werken.

De Provincie Limburg te Maastricht vraagt de watervergunning aan in het kader van het project Gebiedsontwikkeling Ooijen – Wanssum. Doel van de Integrale gebiedsontwikkeling Ooijen – Wanssum is het oplossen van de (hoog)waterproblematiek en het mogelijk maken van bepaalde ruimtelijke en economische ontwikkelingen in het gebied.

Terinzagelegging

De ontwerpvergunning ligt met de daarop betrekking hebbende stukken, vanaf 28 december 2017 gedurende zes weken ter inzage op de volgende adressen:

  • 1. het kantoor van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, Avenue Céramique 125, 6225 KV Maastricht (afdeling vergunningverlening), op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur, alsmede buiten kantooruren na telefonische afspraak;

  • 2. het kantoor van Waterschap Limburg, Maria Theresialaan 99 te Roermond;

  • 3. het Projectbureau Ooijen – Wanssum, Geijsterseweg 11a te Wanssum.

Zienswijzen

Eenieder kan gedurende de bovengenoemde periode van terinzagelegging schriftelijk en/of mondeling zienswijzen indienen bij de hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, Postbus 25, 6200 MA Maastricht.

Inlichtingen

Voor het verkrijgen van nadere inlichtingen en/of (tegen betaling) van kopieën van de ter inzage gelegde stukken kan men zich wenden tot de onder het kopje ‘Terinzagelegging’ genoemde instanties.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat namens deze, het hoofd van de afdeling Vergunningverlening, T.L.B. du Chatinier

Naar boven