Bestemmingsplan Vlagtwedde ‘Buitengebied 2009, gedeeltelijke herziening 2015’

Logo Vlagtwedde

Burgemeester en wethouders van Vlagtwedde maken bekend, dat de gemeenteraad op 31 januari 2017 een nieuw besluit heeft genomen met betrekking tot het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2009, gedeeltelijke herziening 2015’. Met dit besluit wordt voldaan aan de beslissing van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 12 oktober 2016.

Samenvatting inhoud

Het besluit heeft betrekking op het aanbrengen van een aanduiding bij de bestemming Recreatie 2 en de aanpassing van de regels voor deze bestemming waarmee expliciet het maximaal aantal recreatieverblijven, binnen die bestemming, wordt aangegeven. Voorts is bij dit besluit opnieuw een agrarisch bouwvlak aangegeven voor de locatie Roelagerweg 2 zonder aanduiding ten behoeve van intensieve veehouderij.

Inzage

Het besluit en de aangepaste bestemmingsplan ligt van donderdag 16 februari 2017 tot en met woensdag 29 maart 2017 gedurende zes weken voor een ieder, tijdens kantooruren, ter inzage bij de balie van het gemeentehuis in Sellingen. Tevens is het bestemmingsplan digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website www.vlagtwedde.nl/Over-de-gemeente/Wonen-en-leven/Bestemmingsplannen en via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0048.BP1401-vs04.

Beroep:

Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Dit kan wanneer u:

  • tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt

  • aantoont dat u daartoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest

  • bezwaar heeft tegen de wijziging van de bestemmingen zoals die voortvloeien uit het hiervoor genoemde besluit.

Daarnaast kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het vastgestelde plan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Zowel het beroepsschrift als het verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven