Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Koninginnebastion

Logo Geertruidenberg

De gemeenteraad heeft op 30 november 2017 het bestemmingsplan Koninginnebastion met IMRO-nummer NL.IMRO.0779.GBBPkoninginnebast-vs01 gewijzigd vastgesteld (art. 3.8 Wet ruimtelijke ordening). De gewijzigde vaststelling gaat over de positionering van het bastion en het toestaan van enkele hoogte-accenten. Ook zijn de woningbouwaantallen aangepast aan de laatste ontwerpen.

 

Het bestemmingsplan gaat over de ontwikkeling van het zorgcomplex Hoge Veer met 64 aanleunwoningen en de realisatie van 64 woningen.

 

Ligging plangebied

Het gebied waar het bestemmingsplan over gaat ligt aan de zuidkant van de historische kern van Geertruidenberg. Het gebied wordt aan de noordkant begrensd door de Centraleweg/Stationsweg en in het zuiden door de rivier de Donge. De oost- en westgrens worden gevormd door de Walgang (Brandepoortbastion) en de Frederik Hendrikwal (Oranjebastion), waarbij het plan geen betrekking heeft op de groene ruimtes tussen de drie bastions.

 

Besluit hogere grenswaarden geluid

Op 25 september 2017 zijn overeenkomstig artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh) voor het plan hogere waarden vastgesteld. Dit als gevolg van het wegverkeerslawaai van de Stationsweg.

 

Communicatie

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan, het besluit hogere grenswaarde, het vaststellingsbesluit en de bijbehorende stukken gedurende zes weken met ingang van vrijdag 22 december 2017 t/m donderdag 1 februari 2018 inzien in de Gemeentewinkel (op afspraak), via www.ruimtelijkeplannen.nl en 0779http://0779.ropubliceer.nl.ropubliceer.nl. De beschikking hogere waarden en het bijbehorende akoestisch onderzoek staan ook in het Gemeenteblad op zoek.officielebekendmakingen.nl.

 

Beroep

Als u uw zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en het besluit hogere waarden op tijd aan de gemeenteraad heeft kenbaar gemaakt of als u als belanghebbende kunt aantonen dat u redelijkerwijs hievoor niet in staat bent geweest, kunt u van 22 december 2017 t/m 1 februari 2018 beroep instellen.

 

Tegen de gewijzigde vastgestelde onderdelen van het bestemmingsplan kan iedere belanghebbende beroep instellen tijdens bovengenoemde termijn.

 

Het beroepschrift kunt u richten aan:

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA 's-Gravenhage

 

Het instellen van beroep schort de werking van het bestemmingsplan niet op. Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.

 

Het bestemmingsplan treedt in werking op 2 februari 2018, tenzij voor deze datum een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven