Verkeersbesluit

Logo Gooise Meren

Instellen 30-km/u-zone en parkeerverbodszone voormalig MOB complex Bussum

Publicatiedatum: woensdag 8 februari 2017

Wettelijke bepalingen

Gelet op de Wegenverkeerswet 1994 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is namens het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren een verkeersbesluit genomen.

Aanleiding verkeersbesluit

Op het voormalige MOB complex te Bussum wordt het landgoed Nieuw Cruysbergen ontwikkeld. Op het landgoed worden bungalows en appartementen gerealiseerd. Het landgoed wordt ontsloten via de Nieuwe

’s- Gravelandseweg.

Doelstelling verkeersbesluit

De doelstelling van het verkeersbesluit is het verzekeren van de veiligheid op de weg en het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan.

Overwegingen

Instellen 30-km/u-limiet

Gezien het gebruik van de weg over het landgoed kan de weg worden getypeerd als een verblijfsgebied. Het ontwerp van de weg sluit hier bij aan. De rijbaan is smal en er zijn geen trottoirs. Het landgoed ligt binnen de bebouwde kom van Bussum. Wegen binnen de bebouwde kom met een verblijfsfunctie worden conform de uitgangspunten van Duurzaam Veilig gecategoriseerd als een erftoegangsweg. De bijbehorende snelheidslimiet is 30 km/u. Door het instellen van deze limiet is de weg voor de weggebruiker beter herkenbaar als een verblijfsgebied. Dit heeft een gunstig effect op de gereden snelheden en daarmee de verkeersveiligheid. Het nemen van een verkeersbesluit is wettelijk vereist om de snelheidslimiet van 30 km/u mogelijk te maken.

Instellen parkeerverbodszone

Bij de ontwikkeling van het landgoed staat een groene en natuurlijke uitstraling van de buitenruimte centraal. Binnen deze visie is het niet wenselijk dat auto’s op de rijbaan van de weg worden geparkeerd. Auto’s dienen zo veel als mogelijk uit het zicht te worden geparkeerd. Bij de inrichting van de buitenruimte is hier rekening mee gehouden. De rijbaan van de weg is smal. Voor bezoekers zijn op een aantal plaatsen hofjes gerealiseerd waar kan worden geparkeerd. Bewoners parkeren op eigen terrein. Door het instellen van een parkeerverbodszone is parkeren alleen toegestaan in de daarvoor aangewezen parkeervakken. Het nemen van een verkeersbesluit is wettelijk vereist om een parkeerverbodszone in te kunnen stellen.

Overleg politie

Gelet op de BABW heeft overleg met de politie plaats gevonden.

Bekendmaking

Dit verkeersbesluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant en op de website van de gemeente Gooise Meren.

Besluit

Op grond van de overwegingen heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren besloten om

  • 1.

    de weg over het landgoed Nieuw Cruysbergen aan te wijzen als een 30-km/u-zone door het plaatsen van het bord A1(30) (in de zone-uitvoering) zoals opgenomen in bijlage I van het RVV1990 nabij de aansluiting op de Nieuwe ’s-Gravelandseweg;

  • 2.

    een parkeerverbodszone in te stellen voor het landgoed Nieuw Cruysbergen door het plaatsen van het bord E1 (in de zone-uitvoering) zoals opgenomen in bijlage I van het RVV1990 nabij de aansluiting op de Nieuwe ’s-Gravelandseweg.

Bussum, woensdag 8 februari 2017

namens Burgemeester en wethouders van Gooise Meren,

Dhr. I. Keuning

Afdelingshoofd BORG

Bezwaar

U kunt tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet gericht worden aan het College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren, postbus 6000, 1400 HA Bussum.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten:

a. naam en adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

d. de gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening

Een bezwaar heeft geen opschortende werking van het besluit. Indien er sprake is van onverwijlde spoed, dan kunt u een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te laten treffen. U kunt dit verzoek indienen bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank binnen het rechtsgebied waarin u uw woonplaats heeft. Voor het verzoek wordt griffierecht geheven.

Naar boven