Ontwerpbestemmingsplan “Leesten, 1e herziening”, gemeente Zutphen

Logo Zutphen

Burgemeester en wethouders van Zutphen maken bekend dat met ingang van 29 december 2017 tijdens de algemene openingstijden bij het loket van de gemeente Zutphen, 's Gravenhof 2, voor een ieder gedurende zes weken ter inzage ligt:

Bestemmingsplan “Leesten, 1e herziening” en ontwerpbesluit hogere grenswaarde

Het bestemmingsplan ziet op het mogelijk maken van de afronding van deelgebied ‘t Hummel in Leesten Oost, gelegen ten oosten van de Looër Enkweg ter hoogte van de Laan van de Highlanders te Zutphen. Voor het overige deel van het plangebied is het plan geactualiseerd en de bestaande situatie vastgelegd.

Plangebied

Het plangebied is gelegen in de wijk Leesten-Oost te Zutphen. Het plangebied wordt in het noorden begrensd door de Kerkhofweg en aan de oostzijde door de bestaande houtsingel. De zuidelijke grens wordt gevormd door de N314 en de westelijke grens loopt hoofdzakelijk langs de Canadasingel

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid

Uit akoestisch onderzoek bij dit bestemmingsplan blijkt dat de geluidsbelastingen vanwege wegverkeer van de N314 op de gevels van 11 woningen gelegen aan de Berghegelaan (ten oosten van de Loöer Enkweg) hoger zijn dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB. Burgemeester en wethouders van Zutphen zijn voornemens om op basis van artikel 83 lid 2 van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden vast te stellen tot 50 dB. Dit besluit garandeert dat het wettelijke vastgestelde geluidniveau in deze woningen niet wordt overschreden.

Zienswijzen

Een ieder kan op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening gedurende de termijn van terinzagelegging, van 29 december 2017 tot en met 8 februari 2018, schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het bovengenoemde bestemmingsplan kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad, Postbus 41, 7200 AA Zutphen, onder vermelding van zaaknummer 98876. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met team Ruimte, Economie en Duurzaamheid, telefoonnummer 14 0575.

Over de vast te stellen hogere grenswaarde geluid kunnen belanghebbenden gedurende voornoemde termijn hun schriftelijke of mondelinge zienswijze kenbaar maken aan de teamleider Ruimte, Economie en Duurzaamheid van de gemeente Zutphen.

Plan inzien

Het ontwerpbestemmingsplan “Leesten, 1e herziening” en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde geluid kunt u inzien in het stadhuis, tijdens de algemene openingstijden bij het Loket, ’s Gravenhof 2 te Zutphen.

Het plan is tevens te raadplegen via de website van de gemeente Zutphen, www.zutphen.nl/plannenterinzage. Ook is het bestemmingsplan te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt hiervoor de volgende link gebruiken:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0301.bp1102HerzLeesten-on01

De bestanden van het ontwerpbestemmingsplan kunt u langs elektronische weg verkrijgen via de link:

http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0301/NL.IMRO.0301.bp1102HerzLeesten-on01

Zutphen, 28 december 2017

Burgemeester en wethouders van Zutphen

Naar boven