Vergunningen voor het verrichten van handelingen met radioactieve stoffen/radioactieve bronnen/röntgentoestellen, Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming

KERNENERGIEWET

Vergunningen voor het verrichten van handelingen met radioactieve stoffen/radioactieve bronnen/röntgentoestellen

Bij besluit van de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming is, onder het daarbij vermelde nummer, is een vergunning verleend voor het verrichten van handelingen en/of werkzaamheden met radioactieve stoffen, toestellen en splijtstoffen.

Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken na de dag van verzending van het onderstaande besluit een bezwaarschrift indienen bij de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming, o.v.v. ‘bezwaar’, Postbus 16001, 2500 BA Den Haag. Het besluit is verzonden op de hieronder genoemde datum.

Het bezwaarschrift moet van een handtekening, datum, naam en adres van de indiener zijn voorzien. De indiener dient duidelijk aan te geven waarom hij tegen dit besluit bezwaar aantekent.

Tenzij bepaald is dat een besluit conform artikel 20.5, eerste lid, Wet milieubeheer terstond in werking treedt, treedt een besluit in werking met ingang van de dag na de dag waarop de termijn afloopt voor het indienen van een bezwaarschrift. Indien gedurende die termijn bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt dit besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voorlopige voorziening

Indien een bezwaarschrift is ingediend, kunnen belanghebbenden aan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien – gelet op de betrokken belangen – onverwijlde spoed dit vereist. Bij het verzoek dient een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. Als burger kunt u uw verzoek tot voorlopige voorziening ook via het digitale loket van de Raad van State indienen (https://digitaalloket.raadvanstate.nl/). Hiervoor dient u te beschikken over DigiD. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Inlichtingen over de procedure en de hoogte van het griffierecht kunnen worden verkregen bij de Raad van State, telefoon 070 – 426 44 26.

Voor nadere informatie over dit besluit kunt u terecht bij het Informatiepunt Kernenergiewetvergunningen, telefoon 070 – 348 73 66, op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 17.00 uur. Ook is het mogelijk om uw vraag te stellen via https://www.autoriteitnvs.nl/contact, onder vermelding van het kenmerk van dit besluit.

Radioactieve stoffen/radioactieve bronnen/röntgentoestellen

15 december 2017

2017/0914-13 aan Havenziekenhuis en Instituut voor Tropische Ziekten B.V., gevestigd te Rotterdam, is toestemming verleend voor overdracht van de op 18 maart 1976 aan Havenziekenhuis en Instituut voor Tropische Ziekten B.V., gevestigd te Rotterdam, verleende vergunning met nummer 14159, DGMH/SS, laatstelijk gewijzigd op 14 januari 2014, met nummer 2013/1382-04, naar Stichting IJsselland Ziekenhuis te Capelle a/d IJssel.

Kernenergiewet

Intrekking van de erkenning van Technische Universiteit Eindhoven als dosimetrische dienst

Bij besluit van de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming is de erkenning verleend aan Technische Universiteit Eindhoven als dosimetrische dienst zoals bedoeld in artikel 8 eerste lid van het Besluit stralingsbescherming, ingetrokken.

Aanvraag

Op 30 november 2017 is de aanvraag ontvangen om intrekking van de erkenning van de Technische Universiteit Eindhoven als dosimetrische dienst.

Toetsing, bevindingen en overwegingen

Aan de Technische Universiteit Eindhoven is erkenning verleend als dosimetriedienst bij beschikking DGA/G/SH/9114726a d.d. 20 februari 1992. Van de erkenning wordt geen gebruik meer gemaakt. Op verzoek van de aanvrager wordt de erkenning ingetrokken.

Inwerkingtreding

De erkenning treedt overeenkomstig het bepaalde in artikel 20.3 van de Wet milieubeheer in werking met ingang van de dag na het verlopen van de bezwaartermijn.

Openbaarmaking

Op grond van artikel 3 eerste lid van de Uitvoeringsregeling stralingsbescherming werknemers 2014 wordt Technische Universiteit Eindhoven verwijderd uit het register van erkende dosimetrische diensten. Dit register is te raadplegen op de internetsite http://www.anvs.nl onder Aanvragen en melden, Registreren en erkennen.

Den Haag, 15 december 2017

De Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming, M.J. Korse-Noordhoek MTD, afdelingshoofd

Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken na de dag van verzending van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming, o.v.v. ‘bezwaar’, Postbus 16001, 2500 BA Den Haag.

Dit besluit is verzonden op de in de ondertekening van dit besluit genoemde datum.

Het bezwaarschrift moet van een handtekening, datum, naam en adres van de indiener zijn voorzien. De indiener dient duidelijk aan te geven waarom hij tegen dit besluit bezwaar aantekent.

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de dag waarop de termijn afloopt voor het indienen van een bezwaarschrift. Indien gedurende die termijn bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt dit besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Indien een bezwaarschrift is ingediend, kunnen belanghebbenden aan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien – gelet op de betrokken belangen – onverwijlde spoed dit vereist. Bij het verzoek dient een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. Als burger kunt u uw verzoek tot voorlopige voorziening ook via het digitale loket van de Raad van State indienen ( https://digitaalloket.raadvanstate.nl/). Hiervoor dient u te beschikken over DigiD. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Inlichtingen over de procedure en de hoogte van het griffierecht kunnen worden verkregen bij de Raad van State, telefoon 070 – 426 44 26.

Voor nadere informatie over dit besluit kunt u terecht bij het Informatiepunt Kernenergiewetvergunningen, telefoon 070 – 348 736 6, op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 17.00 uur. Ook is het mogelijk om uw vraag te stellen via https://www.autoriteitnvs.nl/contact, onder vermelding van het kenmerk van dit besluit.

Naar boven