Voorontwerpbestemmingsplan Centrum Boxtel

Logo Boxtel

 

Burgemeester en wethouders van Boxtel maken bekend dat een nieuw bestemmingsplan in voorbereiding is voor het centrumgebied. Het voorontwerp van dit plan ligt ter inzage van vrijdag 22 december 2017 tot en met 1 februari 2018.

Het plangebied wordt grofweg begrensd door de Brederodeweg, Vic. Van Alphenlaan, Baroniestraat (ter plaatse van Ursula en voormalige H.H.Kerk), Smalwater, Spoorlijn Eindhoven-Den Bosch, gebied Stapelen en terrein JRL.

Aanleiding en inhoud

Het nieuwe bestemmingsplan wordt gemaakt ter vervanging van het verouderd bestemmingsplan Centrum, om zo te voldoen aan de wettelijke eis dat bestemmingsplannen niet ouder mogen zijn dan 10 jaar. De bestaande situatie van de bebouwing en het gebruik in relatie met de geldende regelgeving vormen het uitgangspunt voor de nieuwe bestemmingen in dit bestemmingsplan. In sommige gevallen is de bestaande regelgeving zodanig verouderd dat geheel nieuwe regels zijn toegepast.

Nieuwe gewenste ontwikkelingen binnen het plangebied worden niet in dit bestemmingsplan verwerkt. Deze worden mogelijk gemaakt via afzonderlijke bestemmingsplannen of andere gebruikelijke procedures.

Status

Dit bestemmingsplan “Centrum Boxtel” zit nog in een voorbereidende fase. Het voorontwerp bestemmingsplan zoals nu ter inzage ligt is het eerste volledige concept dat bekend gemaakt wordt. Het wordt door ons gezien als een soort werkexemplaar waarbij wij graag gebruik maken van uw kennis om eventuele fouten te kunnen herstellen. Ook uw mening over de nieuwe regelgeving in het plan stellen wij op prijs en kan mogelijk aanleiding zijn om nu en/of in de toekomst het plan aan te passen.

Waarom deze voorontwerp procedure

Omdat het een groot intensief bebouwd plangebied betreft, bestaat er een kans dat bestemmingen niet juist in het plan zijn aangegeven of kunnen andere onjuistheden in het plan, inclusief de verbeelding(plankaart), geslopen zijn. Wij adviseren u te controleren of uw perceel/percelen juist in het plan is/zijn opgenomen. Dit is voor ons van belang omdat wij de komende 10 jaar graag met een zo volledig mogelijk plan willen werken, maar zeker ook voor u is het van belang omdat na vaststelling van het plan door de gemeenteraad de bouw- en gebruiksmogelijkheden van uw perceel of percelen afhankelijk zijn van de regels die in het bestemmingsplan zijn opgenomen.

Voorbeeld: Wanneer uw woning in het plan (foutief) is bestemd als een bedrijfspand dan kan vergunningverlening voor een verbouwing/uitbreiding van deze woning een probleem opleveren.

Inzien

Het voorontwerpbestemmingsplan “Centrum Boxtel”, met de daarop betrekking hebbende stukken ligt van vrijdag 22 december 2017 tot en met 1 februari 2018 voor een ieder ter inzage in de leeshoek van het gemeentehuis, Markt 1, Boxtel.

Het digitale ontwerp bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u via diverse zoekopties (via kaart, adres of ID-nummer NL.IMRO.0757.BP05Centrum-VOW1) raadplegen en downloaden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl of via de volgende directe link/weblocatie:

Reageren

Tot en met 1 februari 2018 kunt u mondeling, maar bij voorkeur schriftelijk uw (inspraak)reactie kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel.

Voor het indienen van een mondelinge reactie of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Boxtel tel. 0411655307.

Vervolg procedure

Na de reactietermijn worden alle reacties bekeken en samengevoegd in een eindverslag inspraak. Hierin wordt bij iedere reactie gemotiveerd vermeld of deze wel of niet wordt verwerkt in het bestemmingsplan. Ook krijgt iedereen een persoonlijke reactie op zijn/haar opmerking.

Hierna wordt het ontwerpbestemmingsplan gemaakt. Met het ter visie leggen van dit ontwerpplan start de formele procedure. Tijdens deze procedure kan iedereen eventuele zienswijzen kenbaar maken. De gemeenteraad zal uiteindelijk een besluit nemen over deze zienswijzen bij de vaststelling van het bestemmingsplan.

Informatie

Indien u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met de heer R. Poort van de Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Telefonisch te bereiken onder 0411655307 en per email op R.Poort@MijnGemeenteDichtbij.nl.

Naar boven