Ontwerpbestemmingsplan ‘Harich Milieuterrein’, ter inzage.

Logo De Fryske Marren

 

Met ingang van 20 december 2017 ligt gedurende zes weken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan ‘Harich Milieuterrein’ met de bijbehorende stukken ter visie.

 

Plangebied

Het ontwerpbestemmingsplan omvat de locatie aan de Houtdijk 1a te Harich dat thans in gebruik is als gemeentewerf en waar eveneens beperkte op- en overslag plaatsvindt.

 

Doel

Het ontwerpbestemmingsplan biedt het planologische kader voor de aanleg van een milieuterrein aan de Houtdyk 1a te Harich. Op het nieuwe milieuterrein worden afval en grondstoffen van de inwoners uit de gemeente De Fryske Marren ingewonnen. De locatie in Harich voorziet in grof huishoudelijk afval, groenafval en de meest voorkomende recyclebare stromen. Vanwege de beschikbare ruimte en hoeveelheden worden op het milieuterrein de volgende afvalstromen niet toegestaan: KCA, bouw- en sloopafval, vloerbedekking, matrassen, asbest en gasflessen. Voor deze afvalstromen is het milieuterrein in Lemmer beschikbaar.

 

Waar ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien bij:

• de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure

• het servicepunt te Balk (Dubbelstraat 1)

• het servicepunt te Lemmer (Vissersburen 88).

 

Daarnaast is informatie over het ontwerpbestemmingsplan te raadplegen via de gemeentelijke website www.defryskemarren.nl. Op die site staat een link naar de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl , waar het plan is te raadplegen. De planid is NL.IMRO.1940.BPHAR17MILIEUTERRE-ON01.

 

Reageren

Gedurende de termijn van ter visie legging kunt u uw zienswijze over het plan indienen. Dat kan schriftelijk of mondeling. Het is niet mogelijk een zienswijze per e-mail in te dienen.

• Schriftelijk:

Schrijf een brief aan de gemeenteraad van De Fryske Marren, Postbus 101, 8500 AC Joure. Vermeld in uw brief:

o ontwerpbestemmingsplan Harich Milieuterrein

o waarom u een zienswijze indient

o de datum

o uw naam en adres

o uw handtekening

 

• Mondeling:

U kunt daarvoor een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14. Wij adviseren u om praktische redenen uiterlijk veertien dagen voor het einde van de termijn van terinzagelegging te bellen voor een afspraak, zodat u het risico op termijnoverschrijding voorkomt. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

 

Vragen?

Voor meer informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met één van de medewerkers van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14.

 

Joure, 19 december 2017.

Burgemeester en wethouders van De Fryske Marren.

Naar boven